Boştină şi Asociaţii a încasat 9,8 mil. euro din avocatură, în primul semestru din 2013

01 07. 2013
bostina_doru_32560500

Concret, departamentul „Litigii si executări silite” a avut o pondere de 24% în rezultatul obţinut de „Boştină şi Asociaţii” în S1 din 2013.

Departamentul „Bancar, Financiar, Piaţă de Capital” a avut o pondere de 22% în rezultatul financiar al primului semestru din acest an.

Departamentul „Privatizare, Concurenţă şi Ajutor de Stat” a contribuit  în proporţie de 17,6% la rezultatul financiar din S1.
Departamentul „Infrastructură” – 6,8%, „Energie, Petrol si Gaze-Imobiliare”–  5,73%,  „IT şi Gambling” –  5,08%, „Tax”– 5,01%, departamentul „Autoritati Publice, Utilitati, Mediu” a contribuit cu 5% la încasările raportate de „Boştină şi Asociaţii” în primul semestru din 2013.

În termeni relativi, se observă o scădere de aproximativ două procente a contribuţiei ariei de practică “Litigii şi executări silite”, care continuă să reprezinte principala sursă de încasări, spun oficialii „Boştină şi Asociaţii”.

Aria de practică „Bancar, Financiar, Piaţă de Capital” a performat similar ca în anul trecut, semn că nici în acest an economia românească nu a depăşit impasul în care se află de la începutul crizei. Îmbucurător este faptul că aria de practică „Infrastructură” a înregistrat o creştere relativă faţă de anul trecut, în timp ce aria de practică „Privatizare, Concurenţă şi Ajutor de Stat” a înregistrat o creştere cu 0,6%, cifrele neluând în considerare recent-încheiatul proces de privatizare a CFR Marfa, în care casa noastră de avocatură a asistat cumpărătorul – Grupul Feroviar Român, au precizat oficialii „Boştină şi Asociaţii”.

“Rezultatele pentru S1 sunt mulţumitoare, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. Din punct de vedere cantitativ, este semnificativ faptul că am reuşit să încasăm în doar o jumătate de an aproape echivalentul veniturilor realizate în 2012 numai de biroul din Bucureşti, în timp ce din punct de vedere calitativ se poate observa o creştere a numărului ariilor de practică ce contribuie la cifra de afaceri a casei de avocatură cu mai mult de 5%, semn al diversificării şi reducerii expunerii pe un număr mic de arii de practică. În a doua jumătate a anului sperăm ca acest trend pozitiv să continue şi să încheiem 2013 cu o cifră de afaceri considerabil mai mare decât cea de anul trecut, desigur funcţie şi de evoluţia generală a economiei româneşti” a spus avocatul coordonator Gheorghe Boştină.