El a atras totodată atenţia că decizia privind momentul declanşării procedurii prevăzute de Articolul 50 aparţine exclusiv Marii Britanii, potrivit Reuters.
‘Guvernul britanic nu va declanşa Articolul 50 în această etapă. Este decizia noastră suverană şi doar Marea Britanie este cea care poate să o ia’, a evidenţiat el.
Cameron a spus că el şi guvenul pe care îl conduce au transmis clar că votul în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană trebuie să fie acceptat, potrivit Reuters.
El a declarat totodată că Banca Angliei şi Trezoreria nu vor ezita să ia măsuri suplimentare pentru a stabiliza pieţele financiare dacă va fi nevoie.
‘Marea Britanie îşi doreşte cele mai bune legături economice posibile cu vecinii săi europeni după Brexit’, a adăugat Cameron.
Premierul britanic a mai spus că, indiferent de natura viitoarei relaţii a ţării sale cu UE, îşi doreşte ca actualele aranjamente privind securitatea să continue.
În acelaşi timp, reprezentanţii ţărilor UE, cu excepţia Marii Britanii, au căzut de acord că nu vor exista negocieri de Brexit cu Londra înainte ca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona să fie activat, a declarat o sursa franceză pentru Reuters, citată de hotnews.ro.
Mai mulţi lideri europeni importanţi au transmis semnale clare că vor sa tranşeze ieşirea din UE cît mai repede pentru a limita situaţia de incertitudine, în timp ce voci de la Londra, mai ales din tabara pro-Brexit, spun că nu este nicio grabă şi că ar fi nevoie de discuţii informale înainte de declanşarea Articolului 50 ce porneşte perioada de doi ani pentru negocieri.
Marea Britanie ar trebui să înceapă negocierile informale despre un acord complet care să prevadă relatia post-Brexit cu UE înainte să invoce articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, a declarat sâmbătă directorul executiv al campaniei „Vote Leave”.