Brexit: Marea Britanie ar putea modifica perioada şi ritmul în care va fi redus deficitul bugetar – Hammond

Noul ministru britanic de Finanţe, Philip Hammond, a afirmat, joi, că va reanaliza cât de rapid ar trebui redus deficitul, sugerând astfel că va avea o abordare mai puţin agresivă decât cea a predecesorului său, George Osborne.
Economica.net - joi, 14 iul. 2016, 09:53
Brexit: Marea Britanie ar putea modifica perioada şi ritmul în care va fi redus deficitul bugetar - Hammond

„Ceea ce am făcut în 2010 a reprezentat exact abordarea potrivită pentru dificultăţile cu care se confrunta atunci economia britanică. Dar acum economia a intrat într-o nouă fază, după ce, în 23 iunie, alegătorii britanici au votat în favoarea ieşirii ţării din UE. Economia se va schimba deoarece înaintăm spre viitor şi va fi nevoie de un set diferit de parametri pentru a avea succes’, a declarat Hammond, pentru BBC.

Acesta a dat asigurări că, în continuare, va fi redus deficitul, dar perioada şi ritmul în care se va realiza acest obiectiv vor fi reanalizate, pe fondul noilor condiţii cu care se confruntă economia britanică.

Fostul ministru britanic de Finanţe, George Osborne, anunţa la 1 iulie că a abandonat obiectivul de a reveni pe excedent bugetar până în 2020, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit). Revenirea pe excedent bugetar era cea mai râvnită ţintă a oficialului britanic, pentru îndeplinirea acesteia fiind adoptate măsuri dure de austeritate în ultimii ani.

În 2010, când Osborne a preluat Ministerul de Finanţe, deficitul bugetar depăşea 10% din PIB. De atunci, măsurile de austeritate au dus la reducerea deficitului până sub 4% din PIB în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2016.

Philip Hammond a afirmat că va face orice este necesar pentru a sprijini economia şi pentru a ameliora încrederea pieţelor financiare după Brexit. Votul din 23 iunie a declanşat turbulenţe pe pieţele financiare globale, în timp ce lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul.

‘Pieţele au nevoie de reasigurări, trebuie să ştie că vom face orice este necesar pentru a menţine ritmul de creştere al economiei’, a declarat oficialul, la postul de televiziune ITV.

Philip Hammond a adăugat că Mark Carney a avut o activitate remarcabilă în funcţia de guvernator al Băncii Angliei şi va lucra cu el pentru a elabora un plan pentru economia britanică.

Întrebat dacă sprijină planul predecesorului său de reducere a taxei pe corporaţii, noul ministru britanic de Finanţe a afirmat că este prea devreme să se pronunţe.

Te-ar mai putea interesa și
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă topul ţărilor cu cele mai multe voturi. Datele sunt cele comunicate......
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că doreşte "expansiunea" volumului de schimburi comerciale între Turcia ...
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor AEP
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor ...
Referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, a atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi ...
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iranul va purta vineri discuţii asupra programului său nuclear cu Franţa, Germania şi Regatul Unit, trei ţări care ...