Britanicii care se întorc acasă din Franța vor trebui să stea în carantină, chiar dacă sunt vaccinați
Anterior, guvernul anunţase că persoanele vaccinate complet locuind în Regatul Unit şi venind din ţări clasificate cu cod „portocaliu”, printre care numeroase destinaţii turistice din Europa, ca Franţa, Italia sau Spania, nu vor mai trebui să intre în carantină cu începere de luni.
„Acest lucru nu se va aplica, totuşi, Franţei ca urmare a prezenţei persistente în Franţa a cazurilor cu varianta Beta (a coronavirusului), care a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud”, a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.
Orice persoană care a stat în Franţa în ultimele 10 zile înainte de a ajunge în Anglia va trebui să intre în carantină, eventual în propria locuinţă, şi să efectueze un test COVID-19 la două zile şi la opt zile după sosire. Carantina poate fi ridicată cu un test opţional efectuat la cinci zile după sosire. Aceste testări sunt efectuate sunt pe cheltuiala călătorului.
„Am fost întotdeauna clari că nu vom ezita să luăm măsuri rapide la frontierele noastre pentru a opri răspândirea COVID-19 şi a proteja câştigurile programului nostru de vaccinare încununat de succes”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, într-un comunicat.
„Odată cu ridicarea restricţiilor luni în întreaga ţară, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a garanta că toate călătoriile internaţionale se desfăşoară cât mai sigur posibil şi pentru a ne proteja frontierele de ameninţarea variantelor”, a continuat el.
Una din ţările europene cele mai afectate de COVID-19, cu peste 128.500 de morţi înregistraţi, Regatul Unit vede numărul contaminărilor crescând de mai multe săptămâni, chiar depăşind 50.000 de cazuri cotidiene vineri, situaţie nemaiîntâlnită din ianuarie.
În pofida acestor date, premierul Boris Johnson a anunţat ridicarea practic a tuturor restricţiilor existente în Anglia cu începere de luni, inclusiv obligaţia de a purta mască sau de a respecta regulile de distanţare socială.
El se bazează pe succesul campaniei de vaccinare lansate la începutul lunii decembrie care a permis ca peste două treimi dintre adulţi să fie complet vaccinaţi.
Sursa foto: flickr.