Britanicii vor restricţii sau chiar interdicţii la ajutoare sociale pentru străini

Economica.net
17 06. 2014
united_kingdom_-_england_-_london_-_morning_47935000

Sondajul mai arată că un britanic din patru consideră că imigranţii vin în Marea Britanie doar pentru „a abuza” de generosul sistem de ajutoare sociale. Drept urmare, pe lîngă cele două treimi ale populaţiei care opinează că imigranţii trebuie să aştepte trei ani asistenţa socială, un britanic din zece afirmă că perioada ar trebui extinsă la cel puţin 10 ani şi 6 la sută dintre cei intervievaţi cred chiar că străinii nu ar trebui să primească deloc aceste beneficii. În plus, mai mult de trei sferturi dintre persoanele intervievate s-au exprimat în favoarea reducerii ratei imigraţiei în Marea Britanie, informeaza RFI Romania

Dar ce-i face pe britanici atât de reticenţi ? Ei bine, din sondaj reiese că 43 la sută dintre britanici consideră că imigranţii au crescut nivelul infracţionalităţii în Marea Britanie. Jumătate dintre persoanele intervievate consideră că imigranţii le iau locurile de muncă britanicilor. De asemenea, impactul economic al imigraţiei este apreciat drept negativ de 47 la sută dintre britanici, în timp ce 45 la sută consideră că aceştia ameninţă viaţa culturală britanică.

Peste 3.000 de persoane au participat la sondajul British Social Attitudes, realizat de agenţia NatCen Social Research. Pe de altă parte un alt studiu, de această dată al Băncii Naţionale a Angliei, pare să indice faptul că britanicii nu se dau în vânt după muncă : productivitatea muncii la britanici este, în prezent, cu 16 la sută mai mică decât în anii de dinaintea crizei. Astfel, într-o oră de muncă, un angajat britanic produce cu aproximativ 20 la sută mai puțin decât angajații altor țări din Grupul statelor cel mai puternic industrializate.