„Pentru a deveni broker de asigurări trebuie să îndeplinești niște condiții destul de dificile atât din punct de vedere financiar, fiind nevoit să depui un depozit destul de mare pentru a înființa o companiei de brokeraj, cât și din punct de vedere legal, existând o procedură serioasă pentru a putea fi autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară”, a explicat Alexandra Brătescu, directorul de vânzări al Ritter Broker.
Compania colaborează cu 30 de societăți de asigurări, trei societăți de administrare a fondurilor de pensii pilon III și cu 12 companii de leasing financiar și operațional, oferind peste 1.000 de produse financiare, ce pot fi comercializate prin sistem de franciză și de către viitorii parteneri.
„Oferim un sistem de business, un model adecvat celor ce vor să se dezvolte și să râmână independenți în același timp. Franciza este construită pe module ce pot fi dezvoltate în funcție de zona și partenerul ales. Adresabilitatea e largă și poate fi construită pe paliere de buget în directă relație cu potențialul partenerului”, a afirmat Cătălin Vasile, director general Ritter Broker.
Compania, cu capital integral românesc, a fost înființată în urmă cu nouă ani de doi tineri antreprenori și a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 13,5 milioane lei și a vândut 45.000 de polițe.