„Sprijinul oferit de IFC va permite BT Mic să ofere finanţări atât de necesare pentru start-up-uri şi întreprinderi mici din România. Disponibilitatea finanţării pentru aceşti mici antreprenori este esenţială pentru durabilitatea businesului şi capacitatea lor de a crea locuri de muncă şi de a contribui la dezvoltarea economiei”, a declarat Cristina Şindile, CEO BT Mic.
Instituţiile financiare nebancare joacă un rol important în finanţarea microcompaniilor, finanţarea asigurată de acestea fiind de sub 2% din PIB în România. Jumătate din finanţarea IFC este destinată microcompaniilor deţinute de femei, prin acest demers dorindu-se impulsionarea lor pentru a juca un rol mai important în economie.
„Creşterea accesului la finanţare pentru segmentele care merită mai mare atenţie, cum ar fi microcompaniile, este un mecanism esenţial pentru sprijinirea dezvoltării sectorului privat, în special în regiunile mai puţin dezvoltate din România. Ne aşteptăm ca această finanţare să contribuie mai ales la stimularea intermedierii financiare pentru femeile-antreprenor „, a declarat Vittorio Di Bello, senior manager al IFC pentru Europa şi Asia Centrală.
BT Mic este companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, dedicată finanţării afacerilor mici, inclusiv start-up-uri, care completează rolul BT de susţinere a antreprenorilor români. Se adresează antreprenorilor cu o cifră de afaceri de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare – societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociaţii familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activităţi economice. Până acum, BT Mic a susţinut 10.000 de microîntreprinderi.
IFC este organizaţie a Băncii Mondiale, cea mai mare instituţie de dezvoltare economică globală cu focus pe sectorul privat din pieţele emergente. Aceasta lucrează cu peste 2.000 de companii din întreaga lume, folosind capitalul, expertiza şi influenţa instituţiei pentru a crea pieţe şi oportunităţi acolo unde sunt cele mai necesare. În 2019, IFC a oferit peste 19 miliarde de dolari în finanţări pe termen lung pentru ţările în curs de dezvoltare, într-un demers de a creşte puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună.