Potrivit ministrului Mediului, Barna Tanczos, tipurile de staţii pentru care se va acorda finanţare sunt cele cu putere normală, de minimum 3,7 kW şi maximum 22 kW, scrie Agerpres.
„Avem o creştere spectaculoasă în România a vânzărilor de maşini electrice. Este un semnal că, pe de o parte, populaţia înţelege din ce în ce mai bine importanţa transportului nepoluant, pe de altă parte este rezultatul clar al programului Rabla Plus. În paralel însă, acest efort trebuie susţinut şi prin dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare în localităţi. Am pus la dispoziţie un buget de 500 de milioane de lei pentru staţii de reîncărcare cu putere normală, de minimum 3,7 kW şi maximum 22 kW”, a scris Tanczos, pe pagina sa de socializare.
Solicitanţii eligibili pentru programul derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt: instituţiile publice (inclusiv unităţile de învăţământ de stat), unităţile administrativ-teritoriale (UAT), precum şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti, localităţile care nu sunt unităţi administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice, precum şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI-uri).