Pentru Regia de termoficare RADET este prevăzut un buget 125 milioane de euro, din care 106 milioane de euro reprezintă subvenţii şi 19 milioane pentru investiţii.
De asemenea, în cazul RATB este prevăzut un buget de 121 milioane de euro pentru diferenţa de preţ la transportul de călători şi 11 milioane de euro pentru investiţii. La aceste sume se adaugă 7 milioane de euro pentru achiziţia de mijloace noi de transport în cadrul programului aprobat de 429 de milioane de euro, ce include 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie.
Pentru rezolvarea crizei locurilor de parcare au fost alocate 11 milioane de euro pentru demararea lucrărilor de proiectare şi execuţie a 3.100 de lcouri de parcare subterane şi de tipul park and ride.
Pentru lucrări de infrastructură, poduri şi pasaje s-a alocat suma de 80 de milioane de euro. „Dintre lcurările aflate în derulare şi pe care dorim sa le finalizăm sunt Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti, 37 milioane de euro, reabilitare Şoseaua Pantelimon cu linie de tramvai – 16 milioane de euro. S-au mai alocat bani pentru Penetraţia Preglungirea Ghencea – Domneşti, Străpungerea Berzei – Uranus, pasaj Eroii Revoluţiei”, a menţionat edilul-şef.
Totodată, pentru proiectul de 73 milioane de euro privind pistele de biciclişti, s-a alocat anul acesta 2 milioane de euro, potrivit Gabrielei Firea.
La finele lunii februarie, Consiliul General şi-a dat acordul de principiu pentru înfiinţarea celor 19 societăţi comerciale ale municipalităţii. Una dintre cele 19 firme va avea ca atribuţii producerea, furnizarea energiei electrice şi termice, servicii energetice şi de mentenanţă. Gheorghe Piperea, avocat la Piperea şi Asociaţii, administratorul judiciar al RADET, a anunţat joi că RADET va fuziona prin absorbţie cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), iar acţiunile Ministerului Energiei la noua entitate vor fi transferate Primăriei Capitalei.