El a afirmat că bugetul propriu-zis al SRI nu a înregistrat o creştere reală, iar majorarea de 19,19 % se datorează unei modificări legislative, banii urmând să fie alocaţi pensiilor militare.
‘Am dezbătut şi am avizat bugetul SRI pe 2016. (…) Acea creştere de 19,19 % se datorează unei modificări legislative şi banii sunt pentru pensiile militarilor SRI. Dacă anul trecut o sumă de 376 milioane de lei se plătea la pensie din bugetul asigurărilor sociale, din cauza modificărilor legislative din anul în curs aceşti bani au fost transferaţi de la bugetul asigurărilor sociale de stat în bugetul SRI pe 2016. Mai precis, dacă nu ar fi fost aceşti bani, această creştere de 19,19% se duce în pensii, pe ansamblu, bugetul SRI pe anul viitor ar fi fost mai mic cu 4 % decât bugetul din 2015. Deci, toată această creştere este datorată plăţii modificării sistemului legislativ’, a precizat Pop.
El a mai spus că în cazul în care situaţia regională va impune o majorare a bugetului instituţiei în 2016, Comisia va susţine solicitările de creştere a bugetului.
‘Repet, această creştere de bani merge la plata pensiilor militarilor şi am primit asigurări că, deşi bugetul este mai mic cu 4 % decât în 2015, vor reuşi să îşi desfăşoare activitatea pentru a asigura securitatea naţională ‘, a adăugat Georgian Pop.