Bugetul SRTv, suplimentat cu 65 milioane de lei. Cum vor fi folosiţi banii

Bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a fost suplimentat, la rectificarea bugetară, cu o sumă de 65.104.000 lei, cea mai mare parte a banilor mergând direct la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), care asigură transmisia pentru canalele din portofoliul Televiziunii Române.
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 14:32
Bugetul SRTv, suplimentat cu 65 milioane de lei. Cum vor fi folosiţi banii

Astfel, Guvernul a majorat suma pentru SNR cu 66.253.000 lei şi a micşorat suma alocată pentru: licenţe film pentru TVR Internaţional, cu 47.000 lei, achiziţii mijloace fixe, cu 815.000 lei, serviciul video IP, cu 253.000 lei, funcţionarea TVR Internaţional, cu 8.000 lei, diurna (deplasări în străinătate) pentru TVR Internaţional, cu 26.000 lei.

Astfel, suma totală alocată TVR de către Guvern, la rectificarea bugetară, este de 65.104.000 lei.

Parlamentul aprobase, în decembrie 2011, bugetul solicitat de TVR pentru a-şi desfăşura activitatea pe anul 2012, respectiv 150.182.000 de lei. În urma rectificării bugetare, aprobată săptămâna trecută de către Guvern, Televiziunea Română primeşte, în acest an, de la bugetul de stat, o sumă totală de 215.286.000 de lei.

Decizia Guvernului de suplimentare a bugetului TVR nu a fost publicată în Monitorul Oficial, până la momentul difuzării acestei ştiri.

TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX în 10 august şi publicat în data de 11 august.

Conducerea Societăţii Române de Televiziune trebuie să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni. După acest interval, CA al TVR trebuie să prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonanţe a Guvernului.

Pe 10 august, CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care va sta la baza Programului de redresare economică a Televiziunii Române, care prevede că TVR Info şi TVR Cultural trebuie să îşi înceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) şi de TVR 3.

TVR Info şi-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59. Pe de altă parte, conducerea TVR nu a anunţat momentul în care TVR Cultural îşi va suspenda emisia.

De asemenea, reprezentanţii administraţiei TVR au informat, în 23 august, membrii Adunării Generale a Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din Televiziunea Română (SPUSTV) că, în urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective, iar prevederile actualului Contract Colectiv de Muncă vor fi respectate.

În prezent, Televiziunea Română are circa 3.400 de angajaţi. Conducerea TVR nu a spus până în prezent câţi angajaţi vor fi concediaţi în cadrul procesului de restructurare al Televiziunii Române.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...