„Vom organiza alegeri democratice şi transparente”, a promis Raikov, al cărui Guvern interimar, compus din experţi, va fi în funcţie până la alegerile legislative anticipate, prevăzute pentru 12 mai.
El a anunţat formarea unui consiliu compus din reprezentanţi ai principalelor partide şi protestatari, în vederea supravegherii derulării alegerilor şi eliminarea suspiciunilor de manipulare.
În timp ce ţara este zdruncinată, de o lună, de proteste împotriva sărăciei, Raikov a promis să „caute resursele pentru o politică mai socială”, în scopul de a „răspunde aşteptărilor celor mai vulnerabile persoane”.
El s-a angajat în egală măsură să facă „un prim pas pentru a controla preţul la electricitate”, a cărui creştere bruscă din ianuarie a declanşat protestele.
Premierul conservator demisionar, Boiko Borisov, care a părăsit la 20 februarie postul de şef al guvernului, la presiunea străzii, a declarat că guvernul său a „făcut multe”, însă a recunoscut că „mai puteau fi făcute multe lucruri şi că au fost comise numeroase erori”.
Numeroşi analişti politici au considerat „promiţător” noul Guvern interimar, compus din experţi. „Preşedintele (Rosen Plevneliev) a mizat pe profesionalism”, ceea ce „subliniază deficienţele guvernării precedente”, a declarat politologul Vasil Toncev din partea agenţiei Sova-Harris, citat de cotidianul Pressa, în ediţia de miercuri.
Guvernul interimar „răspunde aşteptărilor protestatarilor”, întorşi împotriva întregii clase politice, care cer feţe noi în politică, a explicat politologul Mira Radeva din partea agenţiei ISIM.