Astfel, piaţa a recuperat o parte din corecţia înregistrată luni, când a coborât cu 2,7%, influenţată în principal de scăderea acţiunilor Băncii Transilvania (-6,17%), Fondul Proprietatea (-3,86%) şi OMV Petrom (-3%).
Acţiunile celor trei companii au revenit uşor în prima parte a şedinţei de marţi, astfel că la mijlocul şedinţei titlurile Băncii Transilvania erau în creştere cu 0,94%, iar acţiunile OMV Petrom avansau cu 0,52%.
Cea mai vizibilă recuperare era consemnată de titlurile Fondului Proprietatea, care au urcat cu 1,96%, la 0,571 lei.
Acţiunile băncii şi ale companiei petroliere au înregistrat rulaje apropiate, de 644.000 de lei şi, respectiv, 510.000 de lei.
În acelaşi timp, titlurile Fondului Proprietatea au rămas cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 5,8 milioane lei, şi au asigurat peste jumătate din rulajul bursei, de 10,8 milioane lei.
La ora 13:11, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,93%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,4% peste închiderea de luni.
Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, avansa cu 1,26%.
Indicele extins al Bursei, BET-XT, era în creştere cu 0,86%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Recuperarea a venit însă, în cadrul unor transferuri cu volume reduse de acţiuni, în valoare cumulată de doar 10,8 milioane lei (2,4 milioane euro). Valoarea este cu o treime mai decât rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 16 milioane lei (3,6 milioane euro).
Acţiunile Transelectrica (TEL) sunt oprite de la tranzacţionare, întrucât Guvernul urmează să aprobe marţi preţurile minim şi maxim la care se va derula oferta prin care statul vrea să vândă 15% din titlurile transportatorului de energie electrică. Suspendarea titlurilor de la tranzacţionare a fost decisă de CNVM în baza unei adrese a Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), în care se arăta Guvernul urmează să aprobe preţurile ofertei Transelectrica.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,1%, iar majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est avansau cu cel mult 0,7%. Pieţele sunt susţinute de creşterea peste aşteptări înregistrată în martie de indicatorului ZEW al evoluţiei sentimentului economic în Germania.