Piaţa a fost pe verde încă din primele minute, fiind susţinută în principal de evoluţia acţiunilor care sunt în general lichide.
Totuşi, volumele de tranzacţionare au continuat să fie reduse în cazul celor mai multe acţiuni. La mijlocul şedinţei, rulaje de peste 200.000 de lei înregistrau doar acţiuni emise de patru din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se plasa cu 2,1% peste nivelul de joi, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în creştere cu 1,65%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 1,33%.
În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,27%, iar indicele BET-NG, care relectă evoluţia acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 2,14%.
Evoluţia indicelui BET-NG a fost susţinută în principal de creşterile înregistrate de acţiunile OMV Petrom (2,21%), Transgaz (2,13%) şi Transelectrica (1,64%).
O creştere semnificativă au consemnat şi acţiunile BRD (BRD), care au urcat cu 4,77%, la 9,225 lei, pe al patrulea rulaj din piaţă, de 483.000 de lei.
Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 1,65%, la 1,415 lei, pe al doilea rulaj din piaţă, de 627.000 de lei.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 12,4 milioane lei (2,8 milioane euro), valoare dublă faţă de rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 6,2 milioane lei (1,4 milioane euro). Aproape 60% din rulajul pieţei a fost asigurat de un deal cu 0,08% din acţiunile Fondului Proprietatea, în valoare de 7,1 milioane lei.
Pe piaţa principală, titlurile Fondului au consemnat un rulaj de 1,7 milioane lei, iar preţul a stagnat la 0,599 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,9%, susţinute de publicarea unor indicatori mai buni privind industria manufacturieră din zona euro pentru luna ianuarie. Investitorii aşteaptă şi publicarea unor date privind numărul total de angajaţi din economia SUA şi a industriei manufacturiere americane.