Piaţa a fost pe verde încă din primele minute, iar spre deosebire de şedinţele precedente investitorii au început să fie mai activi la tranzacţionare. Interesul a fost mai ridicat doar pe câteva acţiuni, astfel că la mijlocul şedinţei, rulaje de peste 50.000 de lei înregistrau doar titlurile emise de 8 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea acţiunilor internaţionale.
La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, avansa cu 1%, iar indicele BET-XT era în creştere cu 0,69%. BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).
În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), se plasa cu 0,59% peste nivelul de marţi.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Proprietatea, a rămas la nivelul de marţi, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 1,87%.
Evoluţia indicelui BET-NG a fost susţinută în principal de creşterea acţiunilor Transgaz (0,71%), Transelectrica (1,72%), Rompetrol Rafinare (2,54%) şi OMV Petrom (2,72%). Cele patru acţiuni au cele mai mari ponderi în calculul indicelui, reprezentând cumulat 91,86% din BET-NG.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 10,9 milioane lei (2,5 milioane euro), valoare de peste două ori mai mare decât rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 4,6 milioane lei (cu puţin peste 1 milion euro). Peste 80% din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (6,4 milioane lei, din care un deal de 4 milioane lei), Banca Transilvania (1.2 milioane lei) şi OMV Petrom (1,1 milioane lei).
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene evoluau incert şi înregistrau variaţii reduse.