Piaţa a fost pe creştere uşoară încă din primele minute de tranzacţionare, însă, la fel ca în şedinţa precedentă, atenţia investitorilor a fost axată doar pe câteva acţiuni. La mijlocul şedinţei, rulaje de peste 20.000 de lei înregistrau acţiuni emise doar de 9 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Investitorii au tranzacţionat acţiuni de 6 milioane lei (1,3 milioane euro), valoare de cinci ori sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 32,8 milioane lei (7,5 milioane euro). Peste trei sferturi din lichiditatea de marţi a fost asigurată de deal-uri cu titluri OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP), SIF Oltenia (SIF5), Banca Transilvania (TLV), Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SIF Banat-Crişana (SIF1).
În prima parte a şedinţei de miercuri a fost realizat doar un deal, cu acţiuni OMV Petrom (820.000 de lei), iar o treime din rulajul pieţei a fost asigurat de transferuri cu titluri Erste (2,1 milioane lei).
La ora 13:20, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost cu 0,18% peste nivelul de marţi, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a fost pe plus cu 1,29%.
În acelaşi timp, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu numai 0,16%.
Indicele extins BET-XT a avansat cu doar 0,15%, iar indicele extins BET-BK a stagnat.
Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).
Cu acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost realizate doar 71 de tranzacţii, în valoare cumulată de 620.000 de lei. Preţul acestor titluri a crescut cu 0,15%, la 0,651 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,6%, iar majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est avansau cu cel mult 1%, în timp ce bursele de la Varşovia şi Zagreb erau în stagnare. Investitorii aşteaptă miercuri un summit al liderilor UE şi publicarea unor date economice din SUA.