Lichiditatea este cu mult sub rulajul din prima parte a sesiunii precedente, de 11,3 milioane lei (2,5 milioane euro). Investitorii au fost mai activi la tranzacţionarea produselor structurate, cu aceste titluri fiind realizate operaţiuni de 1,7 milioane lei (373.000 de euro).
La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,51%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,22% peste nivelul de vineri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a urcat cu 0,1%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,15%.
Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în scădere cu 0,59%.
Acţiunile Fondului Proprietatea au rămas cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 444.000 de lei, iar preţul a coborât cu 0,57%, la 0,525 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,5%. Pieţele au fost pe verde încă din primele minute, după ce un raport privind testele de stres derulate în sistemul bancar din Spania a evidenţiat un necesar de capital similar aşteptărilor analiştilor.