Majoritatea titlurilor au fost tranzacţionate în prima parte a zilei la preţuri în creştere uşoară, iar lichiditatea a continuat să fie axată doar pe câteva acţiuni. La mijlocul şedinţei, rulaje de peste 50.000 de lei înregistrau acţiunile emise de 14 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,78% în prima parte a zilei, iar indicele BET-XT era cu 0,59% peste şedinţa anterioară. BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,7%.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,39%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,98% peste nivelul de miercuri.
După ora 12:00, acţiunile SIF Banat-Crişana au oscilat uşor, între creştere de 0,6% şi un recul de 1,28%, după ce Consiliul de Administraţie a propus acţionarilor trei variante privind repartizarea profitului înregistrat anul trecut, de 100,5 milioane lei.
O variantă propusă acţionarilor este păstrarea întregului profit pentru surse proprii de finanţare, iar celelalte două opţiuni vizează alocarea de dividende reprezentând 22% sau de 65% din câştigul obţinut.
După ora 12:30, acţiunile SIF Banat-Crişana s-au întors pe verde, iar la mijlocul şedinţei, erau cotate la 1,335 lei, preţ în creştere cu 0,6%. Cu aceste acţiuni au fost realizate doar 69 de tranzacţii, în valoare cumulată de 412.000 de lei.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 15,4 milioane lei (3,7 milioane euro), valoare de peste trei ori mai mare decât rulajul din prima parte a şedinţei de miercuri, de numai 4,6 milioane lei (cu puţin peste 1 milion de euro).
Aproape trei sferturi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (5,4 milioane lei, din care un deal de 1,3 milioane lei), Banca Transilvania (1,7 milioane lei), OMV Petrom (1,1 milioane lei) şi câte două tranzacţii negociate cu titluri SIF Muntenia (1,6 milioane lei) şi BRD (1,6 milioane lei).
Cotaţia acţiunilor Fondului Proprietatea a crescut cu 0,77%, la 0,5925 lei, iar titlurile Băncii Transilvania au avansat cu 0,14%, la 1,453 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,5%.