Piaţa a fost pe creştere uşoară încă din primele minute şi, la fel ca în precedentele şedinţe, volumele de acţiuni tranzacţionate au fost reduse.
La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,13%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,23% peste şedinţa precedentă. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).
Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,37%, iar indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,33%.
Pe de altă parte, indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut cu 0,25%.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), valoare de aproape patru ori sub rulajul din prima jumătate a şedinţei precedente, de 19,2 milioane lei (4,2 milioane euro). Lichiditatea de joi a fost asigurată în proporţie de 78% de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea, OMV Petrom, precum şi de deal-uri cu titlurile Carbochim, SIF Oltenia, SIF Banat-Crişana, Banca Transilvania, SIF Moldova, BRD şi SIF Transilvania.
În şedinţa de luni, acţiunile Fondului Proprietatea şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 2,2 milioane lei şi, respectiv, de 1,2 milioane lei. Aceste titluri au asigurat, astfel, 70% din rulajul pieţei.
Titlurile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,56%, la 0,54 lei, iar acţiunile SIF Transilvania au crescut cu 0,86%, la 0,645 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,5%, fiind susţinute de publicarea unor date în linie cu aşteptările privind industria manufacturieră din zona euro. Totodată, investitorii aşteaptă şi publicarea unor indicatori privind economia SUA.