Piaţa a fost verde încă din primele minute, însă volumele de tranzacţionare au fost reduse în majoritatea cazurilor.
Cu câteva minute înainte de mijlocul şedinţei, a fost transferat un pachet mai mare de acţiuni Fondul Proprietatea pentru 3 milioane lei. Transferul pachetului de titluri Fondul Proprietatea a fost realizat la 0,5415 lei, cu 2,95% peste ultima cotaţie de luni, iar apoi s-au stabilizat pe o creştere uşoară, de până la 0,6%.
La ora 13:00, titlurile Fondului Proprietatea erau cotate la 0,5275 lei, preţ cu 0,29% peste nivelul de luni, iar operaţiunile cumulau 4 milioane lei.
Acţiunile Fondului Proprietatea, alături de un deal cu titluri Banca Transilvania (1 milion de lei) au asigurat 79% din lichiditatea pieţei acţiunilor, de 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Astfel, rulajul pieţei a fost de peste patru ori mai mare decât cel din prima parte a şedinţei precedente, de 1,5 milioane lei (327.000 de euro).
La mijlocul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,37%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,33% peste nivelul de luni. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Indicele extins BET-BK, care analizează evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în creştere nesemnificativă, cu 0,07%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, avansa cu 0,24%.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în creştere cu 0,28%.
La acelaşi moment, bursele vest-europene evoluau incert şi înregistrau variaţii foarte reduse. Pieţele au debutat pe scădere, însă apoi au revenit uşor, după apariţia unor informaţii că Spania este pregătită să ceară ajutor extern pentru finanţele publice de la ţările din zona euro începând chiar cu weekend-ul viitor, în timp ce Germania a semnalat că guvernul de la Madrid ar trebui să aştepte.