Piaţa a crescut cu peste 0,3% în primele minute de tranzacţionare, revenind pe verde după două şedinţe consecutive în care a scăzut cumulat cu 0,8%. Totuşi, spre mijlocul şedinţei indicele general al BVB, BET-C, s-a întors în imediata apropiere a nivelului de la finalul zilei precedente. La mijlocul sesiunii, indicele BET-C s-a plasat cu numai 0,09% peste nivelul de miercuri.
La fel ca în precedentele zile, volumele de tranzacţionare au fost reduse în cazul celor mai multe acţiuni, astfel că la jumătatea şedinţei, rulaje de peste 50.000 de lei înregistrau acţiuni emise de doar 6 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (2,3 milioane lei) şi câteva deal-uri cu titlurile BRD (2,4 milioane lei), SIF Oltenia (1,8 milioane lei) şi Transgaz (1,5 milioane lei) au ridicat rulajul pieţei la 9,1 milioane lei (2 milioane euro). Astfel, lichiditatea este cu 38% peste cea din prima parte a şedinţei precedente, de 6,6 milioane lei (1,5 milioane euro).
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,26% în prima parte a şedinţei, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 0,71%.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, s-a plasat cu 0,28% peste nivelul de miercuri.
Pe de altă parte, indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,17%, iar indicele extins BET-BK a coborât cu 0,16%.
Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,1%, revenind uşor după două şedinţe de scădere, în aşteptarea deciziilor de politică monetară ale Băncii Centrale Europene şi Băncii Angliei.