Piaţa a fluctuat foarte uşor în prima parte a şedinţei, puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare urmând linia burselor externe. Astfel, preţurile celor mai multe acţiuni au fost uşor sub nivelurile de la finalul şedinţei precedente, iar volumele de tranzacţionare au continuat să fie reduse.
La ora 13:00, indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, era singurul pe creştere, cu 0,6%.
În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în scăzdere cu 0,37%, iar indicele BET-XT, se plasa cu 0,33% sub nivelul de joi. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,25%, iar indicele BET-BK, al primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv acţiunile băncii austriece Erste (EBS), era cu 0,61% sub ziua precedentă.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 5,1 milioane lei (1,1 milioane euro), valoare cu 42% peste rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de doar 3,6 milioane lei (816.000 de euro).
Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 1,1 milioane lei şi, respectiv, de 986.000 de lei. Cele două acţiuni au asigurat 42% din rulajul pieţei. Titlurile SIF Oltenia au scăzut cu 0,72%, la 1,38 lei, iar acţiunile SIF Transilvania au coborât cu 0,8%, la 0,6845 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,9%, după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a anulat un vot privind taxe mai ridicate pentru persoanele cu venituri mai mari, alimentând temeri că negocierile vizând deficitul bugetar vor eşua.