Piaţa a fluctuat foarte uşor încă din primele minute, iar volumele de tranzacţionare au fost reduse în cazul celor mai multe acţiuni. Astfel, la mijlocul şedinţei, rulaje de peste 100.000 de lei înregistrau doar acţiunile emise de 10 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 12,3 milioane lei (2,7 milioane euro), sumă din care jumătate au reprezentat deal-uri cu 0,45% din acţiunile SIF Moldova (3,2 milioane lei) şi 1,95% din titlurile BVB (3 milioane lei). Astfel, lichiditatea bursei este de peste două ori mai mare decât rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro).
La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere nesemnificativă, cu 0,07%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în stagnare. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).
Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a coborât cu 0,29%, iar indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,29%.
Pe de altă parte, indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, acrescut nesemnifiactiv, cu 0,08%.
Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea (FP) au fost cele mai lichide din piaţa principală, cu tranzacţii de aproape câte 1,2 milioane lei. Titlurile OMV Petrom au coborât cu 0,66%, la 0,394 lei, iar acţiunile FP au scăzut nesemnificativ, cu 0,09%, la 0,54 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,8%. Pieţele au deschis indecis şedinţa, în contextul negocierilor din Congresul SUA pentru adoptarea unui plan bugetar care să împiedice activarea automată din 2013 a unui set de reduceri de cheltuieli şi majorări de taxe.
Totodată, investitorii aşteaptă o întrunire a miniştrilor de Finanţe ai celor 27 de state UE, care vor discuta înfiinţarea unei autorităţi de supraveghere bancară, parte a eforturilor de a combate criza.