Piaţa a fluctuat nesemnificativ în prima oră, iar apoi s-a stabilizat pe scădere uşoară. Punctul minim al indicelui general BET-C a fost atins în jurul orei 11:40, când piaţa era cu 0,31% sub închiderea de marţi.
Ulterior, cotaţiile au revenit aproape de închiderea de marţi.
Astfel, la ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere nesemnificativă, cu 0,08%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în stagnare. BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în scădere foarte uşoară, cu 0,06%.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu doar 0,14%.
În acelaşi timp, acţiunile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,98% sub nivelul de la închiderea şedinţei precedente.
La fel ca în precedentele şedinţe, volumele de acţiuni tranzacţionate pe piaţa principală au fost reduse, operaţiunile cumulând doar 1,9 milioane lei (434.000 de euro). Rulajul pieţei a fost salvat de trei deal-uri cu 0,3% din acţiunile BRD-Groupe Societe Generale, în valoare de 17,4 milioane lei (3,8 milioane euro).
Astfel, lichiditatea pieţei acţiunilor a urcat la 19,3 milioane lei (4,3 milioane euro), valoare de aproape opt ori peste rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de doar 2,5 milioane lei (573.000 de euro).
Tranzacţiile negociate cu acţiunile BRD-Groupe Societe Generale au fost realizate la 8,25 lei, preţ similar ultimei cotaţii de marţi. Pe piaţa principală, preţul a scăzut cu 0,61%, la 8,2 lei, pe un rulaj de doar 5.000 de lei.
Titlurile Fondului Proprietatea au continuat să fie cele mai tranzacţionate din piaţa principală, cu operaţiuni de 748.000 de lei, iar cotaţia a avansat cu 0,38%, la 0,5295 lei.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene avansau cu până la 0,8%, investitorii aşteptând şedinţa de joi a Consiliului Guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), după mai multe rapoarte care indică încetinirea creşterii economice în SUA, China şi Australia.
Preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat marţi că mandatul instituţiei impune intervenţia pe pieţele de obligaţiuni pentru a asigura supravieţuirea monedei euro. Consiliul Guvernatorilor BCE se va întruni joi pentru a decide asupra planului prezentat de Draghi privind achiziţiile de obligaţiuni suverane ale statelor aflate în dificultate.