La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere foarte uşoară, cu 0,11%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în stagnare. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era în creştere nesemnificativă, cu 0,1%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,23% sub şedinţa precedentă.
Indicele BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a scăzut nesemnificativ, cu 0,06%.
Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni de doar 3,3 milioane lei (748.000 de euro), valoare de două ori sub rulajul din prima parte a şedinţei de miercuri, de 6,8 milioane lei (1,5 milioane euro).
Lichiditatea a fost salvată de operaţiunile cu acţiunile Fondului Proprietatea (puţin peste un milion de lei), OMV Petrom (639.000 de lei) şi Banca Transilvania (507.000 de lei), care au cumulat 2,2 milioane lei. Astfel, cele trei titluri au asigurat două treimi din rulajul pieţei acţiunilor.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,5%,din cauza temerilor investitorilor privind încetinirea creşterii economice mondiale, amplificate de datele economice din Japonia şi Coreea de Sud. Totodată, Banca centrală a Statelor Unite a arătat joi seară, într-un raport privind mediul de afaceri, că economia continuă să crească, remarcă ce descurajează speculaţiile că preşedintele instituţiei, Ben Bernanke, va anunţa noi măsuri de stimulare a economiei.