Majoritatea acţiunilor au deschis ziua la preţuri în imediata apropiere a nivelurilor de joi, iar în cursul şedinţei au existat mai multe momente în care nu a fost realizată nicio tranzacţie.
Astfel, la mijlocul şedinţei, rulaje de peste 20.000 de lei înregistrau acţiuni emise doar de 13 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Lichiditatea pieţei, de doar 5,9 milioane lei (1,3 milioane euro), este de trei ori sub rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de 17,8 milioane lei (4 milioane euro).
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut nesemnificativ, cu 0,09% în prima parte a şedinţei, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,17% peste nivelul de joi.
Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a scăzut cu 0,15%.
În acelaşi timp, indicele extins BET-XT a avansat cu doar 0,11%, iar indicele extins BET-BK a crescut cu 0,26%.
Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Acţiunile OMV Petrom şi BRD au fost cele mai lichide din piaţă, cu tranzacţii de 2,3 milioane lei şi, respectiv, de 1,3 milioane lei. Mai mult de jumătate din rulajul titlurilor BRD a fost reprezentat de un deal de 750.000 de lei.
Deal-ul a fost realizat la 7,5 lei/acţiune, similar ultimei cotaţii de joi, în timp preţul din piaţa principală a scăzut cu 0,13%, la 7,49 lei.
Cel mai recent transfer cu titlurile OMV Petrom a fost realizat la 0,42 lei, preţ cu 0,22% peste ultima cotaţie de joi.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele de la Londra şi Frankfurt erau în stagnare, iar piaţa de la Paris era în scădere cu până la 0,5%.