Piaţa a fluctuat foarte uşor în primele două ore de tranzacţionare, majoritatea investitorilor continuând să adopte poziţii de aşteptare.
La mijlocul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele BET-XT erau în stagnare. Indicele extins BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).
În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a crescut cu doar 0,11%.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Proprietatea, a avansat cu 0,37%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,29% sub închiderea şedinţei precedente.
Pe piaţa principală, acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au consemnat un rulaj de aproape 6 milioane lei (aproape 1,4 milioane euro), iar pe segmentul destinat tranzacţiilor negociate au fost realizate două deal-uri, de 10,4 milioane lei (2,4 milioane euro). Deal-urile au fost efectuate la preţul de 0,58 lei/acţiune, cu 0,35% peste închiderea de joi. La acelaşi preţ erau acţiunile şi pe piaţa principală.
Transferurile cu titlurile Fondului Proprietatea au asigurat, astfel, aproape 97% din lichiditatea pieţei acţiunilor, de 17 milioane lei (4,1 milioane euro).
Datorită tranzacţiilor mai mari cu acţiuni Fondul Proprietatea, rulajul din prima parte a şedinţei de vineri a depăşit de aproape şase ori lichiditatea din perioada similară a zilei anterioare, de numai 2,9 milioane lei (663.000 de euro).
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,3%, fiind susţinute de publicarea unor date peste aşteptări privind un indice care reflectă încrederea mediului de afaceri în economia Germaniei pentru luna februarie.