Bursa de pe Wall Street a scăzut pentru a șaptea zi consecutiv, înregistrând cea mai severă depreciere de la criza din 2008

Economica.net
29 02. 2020
wall_street_sign_1475134755nbn_39882700

La rândul lor, indicii The Dow Industrial și Nasdaq au înregistrat cele mai puternice deprecieri săptămânale din ultimii 12 ani.

Indicele Nasdaq a crescut spre sfârșitul zilei cu 0,01%, după ce în toată ședința de tranzacționare de vineri s-a prăbușit cu 3,5%. La fel, Indicele The Dow Jones a mai crescut spre sfârșitul zilei de tranzacționare, după ce a înregistrat o scădere de maximă de 4,2% (mai mult de 1.000 de puncte), reușind să termine ziua doar cu o depreciere de 1,4%.

Acțiunile firmelor au fost într-o oarecare măsură susținute de declarațiile președintelui Federal Reserve, Jerome Powell, care a spus că fundamentele economei americane rămân puternice și că Banca Centrală Americană va interveni pentru a susține economia.
Cu toate acestea, investitorii s-au concentrat să facă dumping cu obligațiunile guvernamentale emise de Trezoreria Statelor Unite, valoarea titlurilor pe 10 ani ajungând pentru a patra oară în această săptămâna la un nivel minim record.

Epidemia s-a răspândit rapid vineri, când au fost raportate pentru prima dată cazuri în cel puțin șase țări de pe patru continente, ceea ce a făcut ca Organizația Mondială a Sănătății să crească nivelul de alertă la foarte ridicat.

Mai mulți investitori au spus că le-a fost foarte greu să facă tranzacții în această săptămâna din cauza noilor știri care veneau cu privire la răspândirea epidemiei de coronavirus.

“Să dea un semnal foarte clar, piața are nevoie de certitudini că totul este sub control, că nu se mai răspândește în noi țări și că nu există posibilitatea declanșării unei epidemii puternice în Statele Unite”, a declarat Jack Janasiewicz, chief portfolio strategist la firma Natixis Investment Managers.

Janasiewicz a mai spus că el a văzut răspândirea coronavirusului ca pe un semnal că trebuie să scadă expunerea pe activele riscante și că următorul pas pentru a reduce și mai mult participația pe acțiunile cu grad mare de risc este declanșarea epidemiei în Statele Unite.