Bursa şi-a schimbat site-ul. Care sunt diferenţele

Bursa de Valori București (BVB) a lansat luni, 15 decembrie 2014, noul site www.bvb.ro, cu un conținut îmbogăţit cu date despre produsele și serviciile oferite de BVB, precum și numeroase funcționalități.
Economica.net - lun, 15 dec. 2014, 07:51
Bursa şi-a schimbat site-ul. Care sunt diferenţele

Noul website www.bvb.ro oferă o navigare mai facilă și accesibilitate îmbunătățită, mai multe informații pentru companii, antreprenori și investitori, o nouă abordare pentru căutarea unui preț de piață, potrivit oficialilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Site-ul oferă profilele instrumentelor financiare mai ușor de utilizat, o tehnologie îmbunătățită și posibilitatea conectării și distribuirii informației disponibile pe website prin intermediul rețelelor de socializare.

Printre nou-introdusele secțiuni, “Pentru Companii” aduce informațiile necesare despre listare, cu secțiuni dedicate pentru listarea pe piața reglementată și pe sistemul alternativ de tranzacționare. Companiile pot afla pașii pentru listare, comisioanele și cerințele, precum și o serie de recomandări post-listare astfel încât să își poată îmbunătăți comunicarea cu investitorii.

O privire de ansamblu a acțiunilor, obligațiunilor, unităților de fond și certificatelor, toate tranzacționate la Bursa de Valori București, se poate realiza prin intermediul secțiunii “Instrumente financiare”.

Investitorii mai puțin experimentați au o secțiune specială unde pot învăța mai multe despre principalele tipuri de instrumente financiare tranzacționate la Bursa de Valori București și modalitatea de tranzacționare a acestora.

Ținând cont de nevoile informaţionale ale stakeholder-ilor noștri, ghidurile existente au fost actualizate și au fost pregătite noi materiale de referință.

Una dintre cele mai importante îmbunătățiri este instrumentul de grafice interactiv, disponibil în tab-ul Grafice, unde prețul pentru emitentul selectat poate fi comparat cu alte serii de date, fie serii de prețuri ale altor emitenți la alegere, fie indici ai pieței. În plus, informările de la emitenți pot fi adăugate pe grafic, obținându-se astfel o imagine mai clară a factorilor care au determinat evoluția prețului.

Instrumente de căutare au fost introduse în toate tab-urile care conțin tabele, iar printre noile informații
adăugate se regăsesc datele de contact ale echipei emitentului responsabile de Relația cu Investitorii și alte informații.

Referințe încrucișate sunt disponibile și în alte secțiuni din website, ghidând astfel utilizatorii către alte pagini de pe website care conțin informații relevante și corelate cu tema prezentată în acea pagină. O coloană de navigare rapidă este poziționată în partea dreaptă a majorității paginilor individuale și conține link-uri încrucișate către alte pagini sau website-uri asociate, link-uri către conținut ce poate fi descărcat (ghiduri, materiale educaționale, publicații ș.a.) și date de contact relevante.

Vizitatorii noului www.bvb.ro sunt de asemenea invitați să își creeze un cont, înregistrarea fiind poarta de acces către o varietate de instrumente și facilități, precum: acces în timp real la date și adâncimea pieței, prin “Bursa în direct”, suport pentru managementul investițiilor, cu ajutorul instrumentului “Evaluare portofoliu”, setarea unor “Alerte” de preț, transmise prin e-mail, personalizarea unui “tablou de bord” al pietei, prin optiunea de “Listă/Watchlist”.

Noul website a fost dezvoltat in-house, cu tehnologii de ultima generatie, și optimizat pentru vizualizare pe desktop și tabletă.

Te-ar mai putea interesa și
Josep Borrell propune crearea unui nou fond UE destinat finanțării Ucrainei, pentru a scăpa de opoziția Ungariei. Budapesta a blocat fondul deja existent
Josep Borrell propune crearea unui nou fond UE destinat finanțării Ucrainei, pentru a scăpa de opoziția Ungariei. Budapesta ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a prezentat o propunere de creare a unui nou fond destinat finanţării parţiale a ajutorului militar furnizat Ucrainei de statele UE, ca modalitate de a......
Președintele Lula da Silva acuză SUA de amestec în afacerile interne ale Braziliei, după ce justiția americană a început anchetarea unui contract de cumpărare a 36 de avioane de vânătoare Gripen
Președintele Lula da Silva acuză SUA de amestec în afacerile interne ale Braziliei, după ce justiția americană a început ...
Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva (foto), a acuzat vineri Statele Unite de amestec în afacerile interne ...
Corina Martin (FPIOR): Industria HoReCa din România caută soluții pentru a atrage mai mulți angajați, în condițiile în care se confruntă cu o criză acută de forță de muncă
Corina Martin (FPIOR): Industria HoReCa din România caută soluții pentru a atrage mai mulți angajați, în condițiile ...
Industria HoReCa din România caută soluţii, împreună cu instituţiile statului, pentru a atrage mai mulţi angajaţi ...
Moody’s a înrăutățit perspectiva de rating a Volkswagen la negativă. O nouă retrogradare este posibilă pentru constructorul auto german
Moody’s a înrăutățit perspectiva de rating a Volkswagen la negativă. O nouă retrogradare este posibilă pentru ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a înrăutăţit perspectiva atribuită ratingului grupului german Volkswagen AG ...