Acţiunile Renault SA au crescut cu aproape 3%, iar titlurile Fiat Chrysler Automobiles au înregistrat un avans de 2% după ce cotidianul Il Sole 24 Ore a sugerat că precedentul acord de fuziune care a fost abandonat ar putea fi din nou pe masa discuţiilor.
În aceste condiţii, principalul indice al bursei de la Paris, CAC 40, a înregistrat un avans de 1,06%, indicele Dax al bursei de la Frankfurt a crescut cu 0,67%, indicele FTSE al bursei de la Londra a înregistrat un avans de 0,72%, iar bursa de la Milano a afişat o creştere de 1,4%, în pofida crizei politice provocate de criza politică de la Roma.
Premierul italian Giuseppe Conte a demisionat marţi, ceea ce deschide calea pentru formarea unui nou guvern de coaliţie.
„Ce s-a întâmplat în Italia nu a fost ceva neaşteptat şi acum vedem un fenomen de corecţie după situaţia negativă de ieri”, a declarat analistul Rabobank, Bas Van Geffen.
De asemenea, preşedintele SUA, Donald Trump a spus că administraţia sa analizează posibile reduceri de taxe şi totodată a încercat să calmeze îngrijorările pieţelor referitoare la posibilitatea ca prima economie a lumii să intre în recesiune.
„Efectul principal al reducerii taxelor de către Trump va fi resimţit de pieţele americane, însă dacă SUA va traversa o perioadă mai bună acest lucru este benefic şi pentru orice economie orientată spre export, cum sunt cele din Olanda şi Germania, şi în consecinţă pentru restul zonei euro”, a apreciat Van Geffen.
Joi începe la Jackson Hole, SUA, reuniunea guvernatorilor băncilor centrale, eveniment ce va fi urmărit cu atenţie de analişti pentru posibile semnale din partea principalilor bancheri ai lumii. De asemenea, Rezerva Federală americană urmează să dea publicităţii miercuri seară minute de la ultima sa şedinţă de politică monetară.