Potrivit informaţiile publicate pe site-ul RADET, în Sectorul 1, un număr de 25 de blocuri de pe Străzile Ştirbei Vodă şi Berzei şi Calea Plevnei sunt afectate de o avarie la reţeaua primară. Sunt oprite apa caldă şi încălzirea, iar 20,30 este ora estimată în vederea repunerii în funcţiune.
În Sectorul 3 a fost oprită marţi furnizarea apei calde şi a încălzirii la 26 de blocuri de pe Bulevardul Unirii, Străzile Traian, Ion Pillat, Maximilian Popper, Nerva Traian, Rotundă, Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Decebal. Este vorba despre o avarie la reţeaua primară, estimându-se punerea în funcţiune în jurul orei 24,00.
În Sectorul 6, un număr de 12 blocuri de pe Străzile Veteranilor şi Dealul Ţugulea şi Bulevardul Uverturii sunt afectate de oprirea încălzirii până în jurul orei 20,00, care urmare a unei avarii la reţeaua secundară.
Conform unui comunicat postat luni pe site-ul RADET, din cauza unei alte avarii survenite la Magistrala 2, în apropierea celei care s-a produs în urmă cu o săptămână în zona Calea Vitan – Piaţa Bobocica, este afectată furnizarea apei calde şi a încălzirii în anumite zone din Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.
Au fost oprite zece puncte termice din Sectorul 3, care vor întrerupe furnizarea apei calde şi a încălzirii pentru 212 blocuri situate în perimetrul Străzilor Fizicienilor, Energeticienilor, Râmnicu Sărat, Nicolae Pascu, Lăcrămioarei şi Calea Vitan (până la intersecţia cu Şoseaua Mihai Bravu).
Din cauza acestei avarii vor funcţiona sub parametrii normali aproximativ 30 de puncte termice aflate în Sectorul 2, care alimentează circa 366 de blocuri situate în perimetrul Străzilor Ştefan cel Mare, Obor, Maşina de Pâine, Lacul Tei, Şoseaua Colentina, Doamna Ghica, Terasa Doamnei şi Şoseaua Fundeni.
Termenul estimat pentru remedierea avariei este marţi, ora 24,00. RADET menţiona că hotărârea privind oprirea punctelor termice pentru efectuarea intervenţiilor şi lucrărilor de remediere a acestor avarii a fost discutată în cadrul comandamentului comun RADET – ELCEN – PMB, organizat în dimineaţa zilei de luni.
„Vă reamintim că, deşi echipele care execută lucrările fac tot posibilul pentru reducerea timpului necesar desfăşurării acestora, în cazul oricărei avarii, perioada cea mai mare de timp este necesară pentru operaţiunea de golire a instalaţiei, astfel încât muncitorii să poată interveni la conductele subterane. Ulterior efectuării reparaţiei este necesară o altă perioadă de timp pentru reumplerea reţelei, după intervenţia propriu-zisă. Având în vedere dimensiunea sistemului de termoficare, fiecare avarie, urmată de întreruperea furnizării agentului termic, produce o sincopă de funcţionare care se propagă în reţea şi chiar şi după ce este remediată problema este nevoie de timp pentru ca efectele să nu mai fie resimţite de către consumatori. Aceasta reprezintă principala cauză a funcţionării sub parametrii normali a unor puncte termice din zone adiacente punctelor în care se înregistrează avariile”, se mai arată în comunicatul respectiv.