Căldura și apa caldă furnizate în Timișoara, de două ori mai scumpe începând din ianuarie

23 12. 2021
colterm_1_82271100

Un amendament propus de un consilier local prevede că se aprobă asigurarea din bugetul local a sumelor necesare acoperirii diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturată populaţiei. Plata acestor sume asigurate din bugetul de stat nu va depăşi plafonul anual de 15.000.000 de euro, echivalent în lei, care poate fi acordată Colterm S.A.

Citește și: Focșaniul a primit de la Guvern doar o treime din banii pentru căldura furnizată în decembrie

Consilierii liberali au propus, tot în şedinţa de joi, o majorare etapizată, cu doar 20% a preţului acum, dar amendamentul n-a mai fost supus la vot, după ce propunerea USR de dublare a preţului a trecut deja de votul aleşilor locali.

Totodată, Consiliul Local Timişoara va actualiza preţul local al energiei termice facturată populaţiei, astfel încât să fie respectate dispoziţiile legale în materie de ajutor de stat.

Viceprimarul Ruben Laţcău a anunţat că a avut loc şi un control al Curţii de Conturi la Primărie şi la Colterm, din care a reieşit „că preţul pentru gigacalorie nu a fost actualizat de foarte mult timp, din 2009, în realitate, pe cifre”.

Citește și: Prețul căldurii furnizate în municipiul Tulcea rămâne nemodificat. Consilierii nu au votat proiectul de scumpire propus de primar