Calea ferată București – Craiova: CFR SA a semnat contractul pentru secțiunea Gara de Nord – Roșiori

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță că a fost semnat contractul între Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA și Asocierea ISPCF SA - Baicons Impex SRL în valoare de 34,2 milioane de lei, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, în vederea modernizării liniei de cale ferată București Nord - Roșiori Nord (96 km), subsecțiunea 1 a tronsonului București - Craiova, pentru viteza maximă de circulație a trenurilor de călători cu 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă.
Ion Dobreanu - joi, 16 dec. 2021, 16:09
Calea ferată București - Craiova: CFR SA a semnat contractul pentru secțiunea Gara de Nord - Roșiori

Studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic au drept scop identificarea soluțiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, cât și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.

Obiectivul general al contractului de prestări servicii face parte din programul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul București – Craiova și îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice:
► creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune;
► creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști;
► creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional;
► îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Reprezentanții CFR SA menționează faptul că, cele 2 contracte semnate de CFR SA, atât pentru subsecțiunea 1 București Nord – Roșiori Nord (96 km), cât și pentru subsecțiunea 2 Roșiori Nord – Craiova (110,2 km), reprezintă prima etapă a programului de modernizare a tronsonului feroviar București – Craiova (206 km), pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de circulație de 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Sursa de finanţare pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice, eferente celor două subsecțiunii București Nord – Roșiori Nord (subsecțiunea 1) și Roșiori Nord – Craiova (subsecțiunea 2) este asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat. Durata estimată de finalizare a fiecărui contract este de 23 de luni.

Te-ar mai putea interesa și
Registrul Comerțului anunță că a limitat erorile portalului ONRC
Registrul Comerțului anunță că a limitat erorile portalului ONRC
Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) anunță că a rezolvat o mare parte din erorile noului portal al Registrului Comerțului care a fost lansat în august. Dacă în luna......
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu drept prim-ministru al României
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții ...
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informaţii şi documente unei anchete comune privitoare la două cabluri submarine secţionate din Marea ...