Calea ferată Galați – Bârlad, afectată de inundații pe 6,5 km. Este nevoie de reparație capitală – CFR SA

Sectia de circulație Galați – Târgu Bujor – Bârlad este închiriată gestionarului privat Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL, transmite marți CFR SA. Din cauza inundațiilor, circulația celor 23 de trenuri de pe această linie a fost oprită iar refacerea ei necesită reparație capitală.
Anemona Andone - mar, 17 sept. 2024, 18:42
Calea ferată Galați - Bârlad, afectată de inundații pe 6,5 km. Este nevoie de reparație capitală - CFR SA

cf galati barlad

Redăm mai jos comunicatul CFR SA:

„Sectia de circulație Galați – Târgu Bujor – Bârlad face parte din infrastructura feroviară publică neinteroperabilă si în prezent este închiriată gestionarului privat SC Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL (SC TFIN SRL).

galatiAceastă secție de circulație a fost afectată de ploile abundente, din ultimele zile, care au provocat inundații și aluviuni.

SC TFIN SRL a notificat Sucursala Regională CF Galați în data de 16.09.2024, cu precizarea zonelor afectate, urmând ca determinarea exactă a acestora, să se facă după retragerea totală a apelor.

De asemenea SC TFIN SRL a notificat Prefectura Galați și ISUJ Galați, pentru convocarea unei comisii mixte de constatare și evaluare a pagubelor produse, urmând ca ulterior să se stabilească valoarea acestora.

În prezent, circulația trenurilor pe secția neinteroperabilă Galați –Târgu Bujor – Bârlad este oprită.

Menționăm faptul că, pe această secție circulau 23 de trenuri, operate de SC Transferoviar Călători SA (operator privat de transport feroviar).

Din primele evaluări constatate pe teren, în zonele în care s-au retras apele, linia de cale ferată a fost afectată pe o distanță cumulată de 6,5 km, unde terasamentul a fost spălat, ansamblul șină-traversă și instalațiile de comunicații TTR distruse în totalitate, iar toate clădirile de exploatare feroviară înregistrează pagube majore.

Comisia mixtă de constatare și evaluare a pagubelor va stabili o valoare estimativă a acestora.

galatiPentru refacerea liniei este nevoie de o lucrare de reparație capitală, care va parcurge cele două etape obligatorii, Expertiză Tehnică, respectiv DALI.”

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

FOTO: Calea ferată Galați – Bârlad, distrusă de inundații (sursa: Facebook Tudose Dumitru)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
SUA intră în anotimpul „shutdown”. Din nou, a apărut riscul unei paralizii a statului federal, după ce Camera Reprezentanţilor a respins prelungirea cu şase luni a bugetului guvernului american
SUA intră în anotimpul „shutdown”. Din nou, a apărut riscul unei paralizii a statului federal, după ce Camera ...
Camera Reprezentanţilor a respins miercuri prelungirea cu şase luni a bugetului guvernului american, cu riscul unei paralizii a statului federal (shutdown) înainte de alegerile din noiembrie, pe......
Trump spune că Fed este politizată după ce banca centrală a SUA a redus dobânzile cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale
Trump spune că Fed este politizată după ce banca centrală a SUA a redus dobânzile cu puţin timp înainte de alegerile ...
Pentru prima dată din 2020, banca centrală americană (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă, lovind puternic cu ...
Legea fugarilor – Ce modificări şi completări cer cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecătorilor de la CCR
Legea fugarilor – Ce modificări şi completări cer cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecătorilor ...
Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute, joi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ...
Depozitarul Central începe distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 19 pentru obligaţiunile Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 19 pentru obligaţiunile Raiffeisen Bank
Depozitarul Central va distribui, din 19 septembrie 2024, sumele de bani aferente Cupon 19 pentru obligaţiunile emise de ...