Bitcoin a scăzut ușor și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 63.330 de dolari, pe fondul ieșirilor nete de bani din ETF-urile de tip spot.
Așteptăm în continuare o volatilitate semnificativă post-halving, însă cu cât prețul rămâne mai mult timp în jurul acestor niveluri, menținându-se peste pragul de 60.000 de dolari, cu atât mai puternică ar putea deveni narațiunea că s-a format un suport și că o mișcare în sus este mai probabilă.
Interesant este că indicele RSI (Relative Strength Index) zilnic se află la cel mai scăzut nivel din ianuarie, când prețul a scăzut până la 40.000 de dolari în urma aprobării ETF-ului Bitcoin spot din SUA. Prețul a crescut apoi cu 90% în următoarele două luni, până la actualul maxim istoric de 73.800 de dolari.
Deși acest lucru nu reprezintă o certitudine că vom asista la o mișcare ascendentă semnificativă pe termen scurt și mediu, oferă totuși un oarecare optimism.
Conferința anuală Bitcoin for Corporations, axată pe adoptarea Bitcoin de către companii, va avea loc pe 1 mai în Las Vegas.
Evenimentul este găzduit de MicroStrategy, care în 2020 a devenit prima companie cotată la bursă care a achiziționat și deține bitcoin în bilanțul său ca activ principal de rezervă de trezorerie.
Grayscale depune aplicația pentru listarea fondului Ethereum Mini Trust
După ce a depus recent o cerere pentru un listarea fondului Mini ETF Bitcoin, Grayscale a anunțat săptămâna trecută că dorește să lanseze fondul Ethereum Mini Trust, un spin-off al actualului fond Ethereum Investment Trust (ETHE). Mișcarea Grayscale vine în ciuda faptului că autoritățile de reglementare și-au amânat din nou decizia privind aprobarea cererii de înființare a ETF-ului de ethereum de tip spot.
În mod similar cu GBTC și Bitcoin Mini Trust, ETHE ar urma să alimenteze noul Ethereum Mini Trust prin intermediul unei divizări a activelor ether subiacente ale ETHE.
Privind în viitor, în ceea ce privește cererile de ETF-uri spot de ethereum, autoritatea americană care reglementează piețele financiare, SEC (Securities and Exchange Commission), trebuie să dea o „decizie finală” pe 23 mai și să decidă dacă aprobă sau respinge cererea de listare de ETF-uri spot de ethereum depusă de VanEck.
Mulți membri ai comunității cripto au considerat această dată ca fiind data potențială de aprobare a tuturor cererilor de ETF spot pentru ethereum (similar cu ceea ce s-a întâmplat cu cererile de ETF spot pentru bitcoin), însă, având în vedere lipsa unui „angajament constructiv” între solicitanți și autoritatea de reglementare, speranțele de aprobare a unui ETF spot pentru ethereum la sfârșitul lunii mai s-au risipit semnificativ în ultima lună.
Caiet cu mesajul „Cumpărați Bitcoin” vândut cu 1,019 milioane de dolari
Un caiet pe care era scris mesajul „Buy Bitcoin”, care a fost fluturat în spatele președintelui de atunci al Rezervei Federale, Janet Yellen, în timpul unei declarații televizate în Congres, în iulie 2017, a fost vândut miercurea trecută pentru 16 bitcoin (1,019 milioane de dolari).
Într-un tweet pe platforma ‘X’, Scarce.City, casa de licitații care a facilitat tranzacția, a declarat că vânzarea blocnotesului a reprezentat o sumă record pentru platforma de licitații. Licitația propriu-zisă a avut loc la barul cu tematică Bitcoin PubKey din New York.
Christian Langalis, cunoscut sub numele de „Bitcoin Sign Guy”, care a ținut caietul cu mesajul în spatele lui Yellen în timpul declarațiilor acesteia, va folosi, se pare, veniturile obținute din vânzarea blocnotesului pentru a finanța parțial start-up-ul său Tirrel Corp.
Stripe adaugă plăți în stablecoin USDC
Procesatorul de plăți Stripe a anunțat săptămâna trecută că va oferi suport pentru plăți în stablecoin USDC.
Aceasta va fi prima dată când Stripe acceptă plăți cripto din 2018, când a renunțat la bitcoin ca opțiune de plată. Tranzacțiile vor fi decontate instantaneu pe blockchain și vor fi convertite automat în moneda clasică.
Plățile efectuate prin Stripe au totalizat 1.000 de miliarde de dolari în 2023.
Simon Peters este analist al platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.
eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să își dezvolte cunoștințele și veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 35 de milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde cu ușurință active, își pot monitoriza portofoliul în timp real și pot efectua tranzacții oricând doresc.
Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro și Economica.net nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.