Canada: Mii de conturi ale unor utilizatori ai serviciilor guvernamentale online au fost piratate

Peste zece mii de conturi ale unor utilizatori ai serviciilor guvernamentale online au fost piratate prin atacuri cibernetice, au anunţat sâmbătă autorităţile canadiene, citate de AFP, scrie Agerpres.
Economica.net - Dum, 16 aug. 2020, 07:05
Canada: Mii de conturi ale unor utilizatori ai serviciilor guvernamentale online au fost piratate

Atacurile au vizat serviciul CLeGC, utilizat de circa 30 de ministere federale, şi conturi la Agenţia fiscală din Canada, a explicat secretariatul Consiliului Trezoreriei într-un comunicat citat de Agerpres.

Parolele şi numele de utilizatori a 9.041 de deţinători de conturi CLeGC „au fost dobândite într-un mod fraudulos şi utilizate pentru a încerca să obţină acces la servicii guvernamentale”, au precizat autorităţile. Toate conturile afectate au fost anulate.

În jur de 5.500 de conturi la Agenţia fiscală a Canadei au fost vizaţi în acest atac şi în altul, au precizat autorităţile, adăugând că accesul la aceste conturi a fost suspendat „pentru a proteja informaţiile contribuabililor”.

A fost deschisă o anchetă de către guvern şi poliţia federală pentru „a stabili dacă au fost aduse atingeri vieţii private şi s-au obţinut informaţii din aceste conturi”, au explicat autorităţile.

Potrivit canalului public CBC, un anumit număr de canadieni au semnalat, de la începutul lunii august, că au văzut informaţii bancare asociate contului lor la Agenţia fiscală canadiană au fost modificate.

De asemenea, au fost făcute pe numelor lor plăţi legate de ajutorul canadian de urgenţă, un sprijin financiar introdus de guvern din cauza pandemiei de COVID-19, fără ca ei să solicite acest lucru.

Tipul de atac respectiv utilizează numele de utilizator şi parolele obţinute în urma unor piratări de conturi recente, profitând de faptul că mulţi internauţi folosesc aceleaşi coduri pentru mai multe conturi, au precizat autorităţile.

Te-ar mai putea interesa și
Surpriza din noua ofertă pentru clienții casnici a Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu prețurile
Surpriza din noua ofertă pentru clienții casnici a Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu prețurile
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, dar care a ajuns și furnizor pentru mai mult de jumătate de milion de clienși casnici, a actualizat oferta sa de......
România derulează acum proiecte de 1.280 de kilometri de autostradă și drum expres. Mai mult decât a construit în ultima jumătate de secol
România derulează acum proiecte de 1.280 de kilometri de autostradă și drum expres. Mai mult decât a construit în ultima ...
Numărul kilometrilor de autostradă și drum expres aflați în licitație sau proiectare și execuție l-a depășit pe ...
Scad sau nu scad ratele? Analiștii au vești mai degrabă bune. BNR are ședință de politică monetară săptămâna aceasta
Scad sau nu scad ratele? Analiștii au vești mai degrabă bune. BNR are ședință de politică monetară săptămâna aceasta
Pe 4 octombrie va avea loc ședința Consiliului de Administrație al BNR pe probleme de politică monetară. Analiștii ...
Radu Oprea: Trebuie să se întâmple parteneriatul public-privat real, firmele cu capital de stat împreună cu firmele cu capital privat
Radu Oprea: Trebuie să se întâmple parteneriatul public-privat real, firmele cu capital de stat împreună cu firmele ...
Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a pledat în faţa oamenilor de afaceri prezenţi miercuri la evenimentul "Ziua ...