Canon marchează producţia a 110 milioane de aparate foto EOS

Producătorul de echipamente foto Canon Inc. anunţă că a atins două repere de producţie importante – un total cumulat de 110 milioane de aparate foto cu obiective interschimbabile EOS, în martie şi 
160 de milioane de obiective interschimbabile RF/EF, în luna mai.
Lidia Neagu - vin, 30 iun. 2023, 11:28
Canon marchează producţia a 110 milioane de aparate foto EOS

Un model EOS R6 Mark II (lansat în decembrie 2022) a fost aparatul foto EOS cu numărul 110 milioane produs de Canon, iar un obiectiv RF 100mm F2.8 L MACRO IS USM (lansat în iulie 2021) a devenit obiectivul interschimbabil cu numărul 160 de milioane produs de companie.

EOS, sau Electro Optical System, reprezintă şi numele zeiţei zorilor din mitologia greacă. Sistemul EOS Canon a fost lansat în 1987 împreună cu gama de obiective interschimbabile EF şi a fost primul sistem din lume cu montură complet electronică pentru aparatele AF SLR cu film. În septembrie 2003, când aparatele foto SLR digitale erau de-abia la început, Canon a lansat modelul de referinţă EOS 300D (EOS Digital Rebel sau EOS Kiss Digital în alte regiuni). De-a lungul anilor, Canon a extins în mod constant gama EOS pentru a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor. În urma acestor eforturi, compania noastră a avut cea mai mare cotă de piaţă pentru aparate foto digitale SLR timp de peste 20 ani, din 2003 până în 2022. În martie 2023, Canon a atins numărul de 110 milioane de aparate foto EOS produse.

Obiectivele EF proprietare Canon, lansate în martie 1987 împreună cu sistemul EOS SLR de aparate foto, au continuat să evolueze şi să aducă în acest domeniu numeroase tehnologii inovatoare, care includ premiere mondiale precum Ultrasonic Motor (USM), tehnologia Image Stabilizer (IS) şi elementul optic cu difracţie (DO) multistratificat.

Odată cu lansarea obiectivelor RF – care oferă calitate a imaginii fără precedent bazată pe diafragmă mare şi cursă scurtă, împreună cu un sistem de transmitere a semnalului la viteză mare, elemente caracteristice Sistemului EOS R lansat în 2018 – toată gama de obiective a ajuns la 115 modele, oferind posibilităţi uimitoare de suprindere a imaginilor. În mai 2023, Canon a sărbătorit atingerea pragului de producţie a 160 de milioane de obiective interschimbabile pentru aparatele foto din seria EOS.

Seria EOS

Modelul EOS 650 a fost primul aparat foto din Seria EOS, lansată în martie 1987, fiind prima generaţie de aparate foto AF SLR cu montură electronică care a permis controlul electronic total al întregului sistem.

Deoarece aparatele foto cu film au avut un succes imens, Canon a lansat alte câteva modele care să acopere nevoile diferite ale utilizatorilor, inclusiv modelul EOS-1, lansat în Japonia în 1989 şi dedicat fotografilor profesionişti, precum şi modelul EOS 500 (EOS Rebel XS sau EOS Kiss în alte regiuni), lansat în Japonia în 1993, care avea un design compact şi uşor şi care a contribuit enorm la creşterea numărului de utilizatori. În 2003, la începutul erei aparatelor foto digitale, Canon a lansat în Japonia modelul inovator EOS 300D Digital (EOS Digital Rebel sau EOS Kiss Digital în alte regiuni), un aparat foto DSLR entry-level care oferea un body compact şi uşor la un preţ accesibil. Acest eveniment avea să declanşeze o extindere masivă a pieţei de aparate foto, unde Canon s-a impus ca lider absolut începând cu acel an.

A urmat lansarea Seriei EOS-1D pentru fotografi profesionişti şi a modelului EOS 5D, care a contribuit la creşterea numărului de filmări cu aparate foto SLR, iar Canon a continuat să ofere produse care au schimbat lumea.

În octombrie 2018, Canon a lansat sistemul EOS R, care include EOS R, primul model din serie şi EOS R5 – primul aparat foto cu filmare 8K – lansat în iulie 2020, urmate de EOS R3 în noiembrie 2021, cu funcţie de urmărire a subiectelor care se deplasează rapid şi fotografiere continuă la viteză foarte mare, precum şi EOS R100, un model compact şi uşor, extinzând astfel gama de produse Canon. De asemenea, în decembrie 2021, Canon a lansat Sistemul EOS VR, pentru înregistrare de conţinut pentru realitate virtuală. Canon este mereu în căutare de posibilităţi noi de exprimare vizuală cu ajutorul produselor şi tehnologiilor lansate.

Obiectivele Canon RF şi EF

De la lansarea primului obiectiv EF alături de seria EOS, în martie 1987, Canon a oferit utilizatorilor obiective EF care folosesc tehnologii în premieră, cum a fost cazul obiectivului EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM cu stabilizator de imagine, lansat în Japonia în 1995, obiectivul EF 400mm f/4 DO IS USM cu lentilă DO, lansat în Japonia în 2001 şi obiectivul EF 24mm f/1.4L II USM, cu tratament antireflexiv Subwavelength Structure Coating (SWC), lansat în Japonia în 2008. În 2018, Canon a lansat RF 28-70mm F2 L USM – un obiectiv cu zoom standard care oferea, în premieră mondială, o diafragmă rapidă de f/2 pe întregul interval de zoom, iar în mai 2023, Canon a lansat RF 100-300mm F2.8 L IS USM, un obiectiv telefoto cu zoom cu diametru mare, care oferă calitate deosebită a imaginii, dar şi portabilitate.

Astăzi, portofoliul Canon cuprinde 115 obiective EF şi RF, printre care un obiectiv ultragrandangular cu distanţă focală de 5,2mm, un obiectiv supertelefoto cu distanţă focală de 1200 mm şi obiectivele EF din gama Cinema pentru producţie video. Oferind o gamă vastă de obiective pentru orice situaţie, inclusiv obiective cu zoom, obiective cu IS, obiective cu diafragmă rapidă, obiective macro, obiective VR şi chiar obiective TS-E cu înclinare şi deplasare, Canon vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor din diferite domenii.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...