Canon prezintă primul obiectiv hibrid fix şi un nou bliţ Speedlite

Canon Europe prezintă astăzi RF 35mm F1.4L VCM, primul obiectiv hibrid creat atât pentru filmare, cât şi pentru fotografiere, alături de noul bliţ Speedlite EL-10, pentru portrete deosebite cu lumină care poate fi controlată, anunță compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 06 iun. 2024, 21:04
Canon prezintă primul obiectiv hibrid fix şi un nou bliţ Speedlite

Obiectivul hibrid le oferă utilizatorilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a atinge un nou nivel de creativitate la filmare şi fotografiere. Făcând parte dintr-o gamă nouă, acest obiectiv oferă performanţele a două obiective dedicate şi este singurul obiectiv RF fix cu inel pentru controlul irisului la filmare (1). De asemenea, obiectivul foloseşte o diafragmă cu 11 lamele, cu ajutorul căreia utilizatorii pot scoate în evidenţă subiectul pe un fundal estompat, iar fenomenul de „focus breathing“ este redus la minim pentru a ajuta videografii să evite distorsiunile vizuale atunci când schimbă focalizarea de la un subiect la altul. Fie că este folosit la evenimente, precum nunţi, sau pentru un documentar de artă stradală, acest obiectiv hibrid este util atât la fotografiere, cât şi la filmare.

Indiferent de spaţiul sau de mediul de folosire, orice idee creativă este posibilă. Pentru momentele în care este nevoie de un unghi grandangular – fie la fotografierea unui grup la un eveniment sau pentru fotografii de stradă în stil de reportaj – distanţa focală de 35mm oferă utilizatorilor o perspectivă excelentă. Difragma f/1.4 poate fi folosită pentru a controla profunzimea câmpului, garantând imagini deosebite chiar şi în condiţii de luminozitate redusă, precum momentele „golden hour“, fotografierea cerului noaptea sau un eveniment cu lumini discrete. În plus, design-ul de obiectiv fix al modelului RF 35mm F1.4L VCM include posibilitatea de a folosi atât un filtru frontal, cât şi un filtru montat în spate, oferind mai multă flexibilitate creatorilor.

Obiectivul a fost proiectat pentru fotojurnalişti şi creatorii de conţinut, astfel încât aceştia să nu rateze niciun moment important. Motorul de focalizare rapidă Nano USM, împreună cu tehnologia Voice Coil Motor (2) (VCM) oferă şi mai multă viteză şi precizie la focalizare, pentru o reacţie rapidă la o scenă spontană – ideal atât pentru surprinderea acţiunilor cu ritm alert sau a subiectelor în continuă mişcare, precum copii sau animale de companie, cât şi pentru filmări dinamice clare. În plus, inelul dedicat pentru controlul obiectivului şi butonul personalizat pentru funcţii permit fotografilor şi videografilor să rămână concentraţi pe momentul pe care îl înregistrează, chiar şi atunci când modifică setările.

Cei care doresc să înregistreze în medii mai dificile se pot baza pe designul specific seriei L. Stratul de protecţie cu fluor nu permite prafului şi nisipului să se lipească pe lentila frontală, iar design-ul uşor (mai uşor decât cel al obiectivului EF anterior) permite utilizarea confortabilă pentru perioade lungi de timp. În plus, datorită lentilelor asferice şi UD, cu straturi de protecţie Super Spectra şi ASC, utilizatorii vor obţine imagini extrem de clare, fără artefacte şi reflexii, chiar şi în condiţii de luminozitate puternică.

 

Canon prezintă bliţul Speedlite EL-10

Canon a adăugat gamei EL un nou bliţ Speedlite uşor, compact şi accesibil, pentru a ajuta fotografii să devină şi mai creativi. Cu un timp de reîncărcare de 1,5 secunde – foarte rapid pentru categoria din care face parte – SPEEDLITE EL-10 este perfect compatibil cu funcţii precum moduri personalizate corelate şi controlarea bliţului de la distanţă.

Fotografierea cu bliţ este acum mai simplă, datorită interfeţei cu patină multifuncţională care îmbunătăţeşte comunicarea. Modurile de înregistrare personalizate corelate pot fi folosite în scenarii cu condiţii schimbătoare, precum trecerea de la soare la umbră când fotografiaţi în exterior sau schimbarea tonurilor de culoare în timpul şedinţelor foto de modă. Setările pot fi modificate de la distanţă atât pentru aparatul foto cât şi pentru bliţ, cu ajutorul aplicaţiei Camera Connect pentru smartphone.

Acoperirea zoom de 24-105mm şi intervalul versatil îi ajută pe creatorii de conţinut începători să preia controlul iluminării şi să obţină imagini cu aspect profesional, fie că evidenţiază strălucirea din ochii unui subiect sau folosesc în mod creativ bliţul pentru a crea un portret de atmosferă. Speedlite EL-10 cântăreşte doar 284g şi este alimentat de patru baterii AA, fiind perfect pentru utilizare zilnică.

Oferind versatilitate, flexibilitate şi funcţii excelente cu ajutorul noului obiectiv RF 35mm F1.4L VCM şi al bliţului Speedlite EL-10, Canon continuă să susţină creatorii de conţinut care doresc să atingă noi niveluri de creativitate. Ca dovadă a angajamentului de a extinde gama de obiective profesionale RF, Canon confirmă că dezvoltă şi alte obiective cu zoom şi obiective fixe din seria L, cu inel pentru iris şi design asemănător şi care folosesc acelaşi concept hibrid pentru fotografiere şi filmare ca modelul RF 35mm F1.4L VCM.

 

1 La filmare şi la folosirea inelului pentru iris simultan cu AF, în anumite cazuri rare, valorile de focalizare şi diafragmă pot fi inconsecvente dacă sunt utilizate echipamente din Sistemul EOS R lansate înainte de luna mai 2024.
2 Important: Tehnologia Voice Coil Motor, folosită la obiectivul RF 35mm F1.4L VCM, emite un câmp magnetic de intensitate mică. Deşi obiectivul este sigur pentru utilizare generală, vă recomandăm să vă adresaţi unui medic dacă aveţi implantat un dispozitiv de tip pacemaker sau orice alt dispozitiv medical, pentru a clarifica orice nelămurire cu privire la utilizare. Când obiectivul nu este ataşat la aparat sau când aparatul foto este oprit, este posibil să auziţi sunete în interiorul obiectivului, cauzate de componentele acestuia. Acest lucru este normal şi nu reprezintă o defecţiune. Mişcările uşoare din timpul transportului nu afectează performanţa obiectivului.

Te-ar mai putea interesa și
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din Dobrogea
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din ...
Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, precum şi în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul......
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ...
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...