În cadrul celei de-a doua etape au fost subscrise 6,2 milioane de acțiuni noi, cu valoare totală de 62,5 milioane lei.
În total, pe parcursul celor două etape ale majorării de capital, Roca Industry şi-a majorat capitalul social cu 71,7 milioane de lei.
În urma acestor operaţiuni, capitalul social al societății a ajuns la 248,7 milioane lei, conform raportului curent emis de Roca Industry.
Majorarea de capital e pasul premergător listării holdingului pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, în primul trimestru al anului 2024.
“Am demarat acest demers de majorare de capital într-un context de piață extrem de dificil, marcat de impredictibilitate și scăderi importante ale indicatorilor industriei. Cu toate acestea, am reușit în cele două runde ale procesului de majorare să creștem capitalul holdingului, asigurând continuitatea strategiilor noastre ambițioase de dezvoltare pentru companiile din portofoliu și transformarea lor în campioni regionali. Prin încrederea acordată și investiția lor, acționarii aderă la misiunea Roca Industry de a contribui la creșterea valorii adăugate a economiei naționale, la creșterea exporturilor și la extinderea companiilor românești în afara țării“, a spus Ionuț Bindea, CEO la Roca Industry.
Roca Industry deține direct și indirect opt companii: Bico Industries – primul și cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă, Evolor – unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri, Eco Euro Door – cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, Dial – specializată în fabricarea produselor de sârmă, Electroplast – unul dintre cei mai mari producători de cabluri electrice, dar și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, deținuți indirect prin intermediul Bico Industries.