Cele Mai Frumoase Sate: Care este obiectivul turistic al României din acest an

Economica.net
05 08. 2013
mocanita_03257500

Iubitorii de călătorii au putut nominaliza obiective turistice până la data de 20 iulie. Din cele aproape 50 de obiective propuse, punctajul cel mai mare a fost obţinut de Mocăniţa de pe Valea Vaser, Maramureş.

Aceasta este urmată de Mocănita de la Moldoviţa (Suceava), Biserica Rupestra (Braşov), Valea Zimbrilor (Braşov), Canionul 7 Scări (Braşov), Muzeul Oului (Suceava), Rezervaţia Târnovul Mare (Suceava), Peştera Polovragi (Gorj), Drumul Brânzei (Sibiu) şi Poiana Narciselor (Braşov).

Scopul concursului este acela de a promova România, de a atrage turişti, de a creşte gradul de vizibilitate al obiectivelor mai puţin cunoscute, precum şi atragerea de resurse financiare pentru renovarea, conservarea şi punerea în valoare a acestor obiective turistice şi culturale din ţară.

Despre plimbărule cu ocănita din Maramureş a scris şi ECONOMICA.NET.

Inaugurat în 2011, hotelul tren din gara Vişeu de Sus, îşi aşteaptă turiştii. Denumit Carpatia Express, hotelul este format dintr-o locomotivă cu abur, un vagon restaurant şi două vagoane de dormit, fiecare cu zece cabine de două locuri. Acestea au fost produse de Republica Democrată Germană pentru căile ferate ale Cehoslovaciei.

Chiar dacă astăzi nu mai circulă, turiştii români, dar şi cei străini se cazează cel puţini o noapte în tren şi se plimbă a doua zi cu mocaniţa pe ultima cale ferată forestieră din țară care însă este activă, atunci când vizitează Maramureşul. Trenul a fost recondiţionat cu ajutorul unei fundaţii elveţiene.

CITEŞTE ŞI O altfel de vacanţă în România: Dormi în hotelul tren şi te deplasezi cu mocăniţa

Care sunt prețurile 

Pachetul de bază costă 162 de lei/persoană şi include cazarea pentru o noapte în regim double, o cină şi un mic dejun în vagonul-restaurant iar a doua zi, la 9 dimineaţa se pleacă cu Mocăniţa până la Paltin. Plimbarea cu mocanița durează aproximativ cinci ore. La Paltin, turiştii pot admira împrejurimile iar firma organizatoare le pune la dispoziţie şi servicii de catering, contra cost. Pentru două nopţi de cazare, preţul este de 281 de lei/persoană. În plus, se pot organiza şi chartere cu mocaniţa pentru grupuri mai mari. 

Firma care operează mocăniţa şi car administrează hotelul-tren, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 255.000 de euro şi a înregistrat un profit de peste 20.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.