Iată clasamentul, cu menţiunea că datele sunt valabile pentru anul 2014:
10. Wallgreeen (Lanţ de farmacii din Statele Unite, cifră de afaceri de 76,4 miliarde de dolari, prezent în două ţări)
9. The Home Depot (Lanţ de magazine de bricolaj din Statele Unite, cifră de afaceri de 83,2 miliarde de dolari, prezent în patru ţări)
8. Metro (Lanţ de magazine cu produse alimentare şi nealimentare, de tip cash and carry, din Germania, cifră de afaceri de 85,6 miliarde de dolari, prezent în 32 de ţări)
7. Aldi (Lanţ de magazine alimentare de tip discounter, din Germania, cifră de afaceri de 86,5 miliarde de dolari, prezent în 17 ţări)
6. Carrefour (Lanţ de magazine alimentare şi nealimentare, de tip super şi hypermarket din Franţa, cifră de afaceri de 98,5 miliarde de dolari, prezent în 34 de ţări, între care şi România)
5. Tesco (Lanţ de magazine alimentare şi nealimentare, de tip super şi hypermarket din Marea Britanie, cifră de afaceri de 99,7 miliarde de dolari, prezent în 13 ţări)
4. Lidl & Schwartz (Lanţ de magazine alimentare şi nealimentare, de tip super şi hypermarket din Germania, cu afaceri de 102 miliarde de dolari, prezent în 26 de ţări, printre care şi România. Pe piaţa locală operează magazinele Lidl şi Kaufland.
3. Kroger (Lanţ de magazine alimentare din Statele Unite, cu afaceri de 108,5 miliarde de dolari, prezent doar pe piaţa americană)
2. Costco (Lanţ de magazine alimentare şi nealimentare, din Statele Unite, cu o cifră de afaceri de 112,6 miliarde de dolari, prezent în 10 ţări)
1. Walmart (Lanţ de magazine alimentare şi nealimentare, din Statele Unite, cu o cifră de afaceri de 485,7 miliarde de dolari, prezent în 28 de ţări)
Sursa: olivierdauvers.fr