Pentru anul acesta, CNP estimează că economia României va avansa cu 3,3%, creşteri peste această medie fiind aşteptate în regiunea Sud-Est şi Centru, cu 3,5%, şi Vest şi Nord-Vest, cu 3,4%. Pe de altă parte, cele mai slabe performanţe se aşteaptă în regiunile Nord-Est, cu o creştere de 3%, şi Bucureşti-Ilfov, cu 3,1%, în timp ce pentru regiunea Sud-Muntenia se prognozează un avans similar cu cel la nivel naţional, de 3,3%.
Industria va contribui cel mai mult la avansul economiei în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov, cu o valoare adăugată brută în creştere cu 5% faţă de 2014, urmate de regiunile Centru şi Vest, cu avansuri de 4,6%, respectiv 4,4%. Cea mai slabă performanţă a industriei este estimată, în acest an, în regiunea Nord-Est, cu o valoare adăugată brută în creştere cu doar 3,5% faţă de 2014, sub media naţională de 4,4%.
În valoare absolută, cel mai ridicat Produs Intern Brut se va obţine, anul acesta, în Bucureşti, respectiv 171 miliarde de lei, urmat de judeţele Timiş, cu 31,7 miliarde de lei, Cluj – 31,1 miliarde de lei, şi Constanţa – cu 29,1 miliarde de lei.
La polul opus se vor afla, potrivit estimărilor CNP, judeţele Mehedinţi, cu un PIB de doar 5,15 miliarde de lei, Covasna, cu 5,16 miliarde de lei, şi Tulcea, cu 5,7 miliarde de lei.