Cargus și-a crescut capacitatea de sortare cu 40%. A relocat depozitul din Târgu Mureș într-un spațiu dublu unde vor lucra 75 de angajați

Compania de curierat Cargus, deținută de fondul de investiții Mid Europa Partners, a relocat depozitul din Târgu Mureș într-un spațiu dublu, cu o capacitate de sortare cu 40% mai mare.
Alina Stanciu - mar, 15 oct. 2024, 11:09
Cargus și-a crescut capacitatea de sortare cu 40%. A relocat depozitul din Târgu Mureș într-un spațiu dublu unde vor lucra 75 de angajați

Cargus, prima companie de curierat de pe piața din România, care a intrat în 2019 în portofoliul Mid Europa Partners, și-a îmbunătățit cu 40% capacitatea de sortare din depozitul din Târgu Mureș, ajungând la 1.700 de colete procesate/oră, urmare a relocării centrului logistic într-un spațiu dublu, anunță compania.

Noul depozit, care include un sistem de recântărire și de sortare automatizat, se întinde pe o suprafață de peste 4.500 de metri pătrați. Noua facilitate include birouri, locuri de parcare și oferă o infrastructură care poate susține fluxul crescut de activitate.

Relocarea permite companiei să extindă fereastra operațională cu 1,5 ore, oferind mai mult timp pentru gestionarea coletelor. În plus, în etapa de outbound ( livrarea coletelor), noua facilitate va duce la consolidarea procesului de sortare în cuști direcționale multiple, contribuind astfel la degrevarea altor facilități, inclusiv a hub-ului Cargus din Brașov, dar și la îmbunătățirea întregului flux operațional.

„Compania noastră face eforturi considerabile în vederea optimizării fluxurilor logistice, iar relocarea depozitului din Târgu Mureș, un nou hub pentru zona Ardealului, este pasul următor în consolidarea strategiei Cargus. Având în vedere volumele în creștere, un depozit mai mare și mai modern era o necesitate, planurile noastre fiind orientate către eficientizarea operațională”, a declarat Nelu Gheorghiță, Chief Operations Officer Cargus.

Noul depozit Cargus

Depozitul din Târgu Mureș va fi deservit de o echipă de 75 de angajați, incluzând funcții de management, curieri, sortatori, agenți financiari și alte roluri esențiale. În funcție de cerințele operaționale, până la 70 de curieri vor putea deservi această locație.

Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 2 depozite gateway și 36 de depozite în toată țara. În plus, Cargus operează un centru logistic în Polonia pentru servicii de curierat internațional.

În prezent, compania are peste 3.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii de livrare la adresă, dar și în afara locuinței, prin rețeaua națională de parteneri SHIP & GO, care oferă clienților posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 2.000 de puncte din întreaga țară, puncte partenere sau lockere.

În 2021, Cargus a achiziționat QeOPS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de e-fulfillment și soluții logistice personalizate din România.

De la începutul anuli 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
MedLife a cumpărat doi roboţi chirurgicali da Vinci cu peste 4 milioane euro
MedLife a cumpărat doi roboţi chirurgicali da Vinci cu peste 4 milioane euro
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, a cumpărat doi noi roboți da Vinci. Noile echipamente, în care s-au investit peste patru milioane de euro, se află la......
Grampet și o filială a Căilor Ferate din Kazahstan vor să dezvolte un nou terminal în Portul Constanța
Grampet și o filială a Căilor Ferate din Kazahstan vor să dezvolte un nou terminal în Portul Constanța
GRAMPET Group și KTZ Express, au semnat la Astana un memorandum de colaborare, în baza căruia se angajează să continue ...
Alertă în toată Europa – Apa din ţările de pe Bătrânul Continent este în pericol, avertizează Agenţia Europeană de Mediu
Alertă în toată Europa – Apa din ţările de pe Bătrânul Continent este în pericol, avertizează Agenţia Europeană ...
Având doar 37% din apele sale de suprafaţă într-o stare bună sau foarte bună de sănătate ecologică, Europa trebuie ...
La un salariu brut de 1.700 euro în România şi Polonia, românul ia 1.000 euro în mână, polonezul – 1.200 euro
La un salariu brut de 1.700 euro în România şi Polonia, românul ia 1.000 euro în mână, polonezul – 1.200 euro
Pentru aceeaşi salariu brut de aproximativ 8.500 de lei, echivalentul a circa 1.700 de euro, salariatul român ia un salariu ...