Carpatcement a programat investiţii de aproximativ 15 mil. euro în acest an

Producătorul de ciment Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, va investi aproximativ 15 milioane euro în acest an, proiectele vizând, printre altele, eficientizarea energetică, investiţii de mediu sau dezvoltarea personalului.
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 13:55
Carpatcement a programat investiţii de aproximativ 15 mil. euro în acest an

„Indiferent de dificultăţile pieţei interne, de care am ţinut cont, am urmărit mereu să ne dezvoltăm prezenţa în România pe termen lung. De aceea, chiar dacă a trebuit uneori să ne restrângem unele activităţi, investiţiile au rămas pe primul loc, atât la nivelul creşterii business-ului, cât şi la nivelul dezvoltării durabile, în acord cu societatea şi mediul înconjurător. Vrem să evidenţiem mai ales investiţiile pe care le-am făcut pe timp de criză, în anii 2008-2009, atunci când am investit aproximativ 100 de milioane de euro în creşterea capacităţii noastre de producţie, care astfel a ajuns la aproximativ 7,15 milioane de tone pe an”, a declarat, într-un comunicat, Florian Aldea, preşedinte – director general al companiei.

Grupul german activează pe piaţa românească a cimentului, cu ponderea cea mai mare în totalul vânzărilor, a betoanelor şi a agregatelor, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton şi Carpat Agregate.

HeidelbergCement este prezent din anul 1998 în România, unde a derulat investiţii totale de peste 450 milioane euro.

Ritmul lent al lucrărilor de infrastructură şi diminuarea investiţiilor străine directe au generat anul trecut un regres al vânzărilor de ciment vrac, iar scăderea puterii de cumpărare a populaţiei a dus la livrări mai mici pe segmentul cimentului la saci, arată compania.

„În ceea ce priveşte Carpatcement, toţi aceşti factori au influenţat vânzările, care au scăzut cu aproximativ 14% comparativ cu 2012. Practic, volumele au scăzut aproape la nivelul anului 2005, cu mult sub volumele anilor 2006 – 2008, ani marcaţi de aderarea la Uniunea Europeană şi de «boom-ul» în industria construcţiilor. Anul acesta, provocările sunt asemănătoare. Creşterile de taxe anunţate de Guvern (redevenţe, impozitul pe clădiri speciale şi celelalte taxe care au fost deja incluse în noul cod fiscal) se vor reflecta în costurile de producţie ale companiei. La acestea se adaugă şi o creştere a costurilor de distribuţie, având în vedere creşterea potenţială a accizelor la combustibili”, se arată în comunicat.

Reprezentantul companiei apreciază că majorările de taxe vor avea ca impact direct o creştere în lanţ a preţurilor, de la bunurile de larg consum la cele de folosinţă îndelungată, şi estimează că în aceste condiţii, bugetele alocate pentru construcţii noi, reparaţii sau renovări vor fi sensibil reduse.

„În 2013 ne-am confruntat cu multe situaţii în care clienţii tradiţionali, din cauza condiţiilor de piaţă, au ajuns în insolvenţă. Din relaţia cu clienţii noştri observăm că nu asistăm nici la o relaxare a condiţiilor de creditare din partea băncilor”, a mai spus Aldea.

Afacerile din România ale grupului german HeidelbergCement au scăzut cu 7% în 2012, la 195 milioane euro, dar profitul net a crescut cu 12,5%, la 36 milioane euro.

HeidelbergCement concurează pe piaţa locală a cimentului cu alţi doi mari producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia).

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...