Carpatica Asig: Procedurile de cercetare demarate de autorităţi nu influenţează activitatea companiei
Reprezentanţii Carpatica Asig atrag atenţia că, până la stabilirea rezultatelor acestor cercetări, informaţiile vehiculate în presă ‘prejudiciază într-un mod nejustificat activitatea companiei’.
‘Evaluarea profesionalismului companiei se face prin prisma rezultatelor obţinute în activitatea desfăşurată şi în serviciile acordate asiguraţilor, care continuă să reprezinte o prioritate pentru noi. În ceea ce priveşte ancheta în derulare, vom oferi tot sprijinul autorităţilor pentru a avea datele necesare stabilirii unor concluzii concrete’, a afirmat directorul general al companiei, Ina Crudu.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a confirmat, marţi, derularea de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a unor verificări ce vizează o speţă legată de o societate de asigurări.
‘DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activităţii din perioada 2012 – 2013 a fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013. ASF pune la dispoziţia organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, cât şi, dacă va fi necesar, documente ulterioare’, informează, marţi, ASF, într-un comunicat.
Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, patronul societăţii Carpatica Asigurări, a fost ridicat, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie urmând să fie dus la audieri, în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în care sunt implicaţi şi funcţionari din domeniul supravegherii asigurărilor.
Totodată, procurorii DNA au efectuat percheziţii domiciliare în 17 locaţii din Bucureşti şi Sibiu, în cadrul unei anchete privind săvârşirea, de către mai multe persoane, a unor infracţiuni de corupţie.
Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează firma Carpatica Asigurări şi funcţionari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
DNA susţine, într-un comunicat remis marţi presei, că mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, cum ar fi: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare/dare de mită, trafic/cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.
În dosar sunt cercetaţi Marian Mîrzac, membru al ASF şi fost director al Carpatica Asigurări, precum şi Radu Mustăţea, preşedintele Biroului de Asigurări din România şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica.
De asemenea, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Laura Chiţoiu, şef al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară la data faptelor – soţia ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu – pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Precizarea Băncii Comerciale Transilvania, aici