Carrefour a renunțat la mii de metri pătraţi din spațiile fostelor Cora și a făcut loc IKEA și Leroy Merlin. Se extinde cu un format de hipermarket mai mic

Retailerul francez Carrefour, care a preluat anul trecut rețeaua de 10 hipermarketuri și nouă magazine de proximitate Cora, redeschide, sub brandul său, magazine cu până la câteva mii de mp mai mici decât fostele unități ale Louis Delhaize. Procesul de rebranding și remodelare într-un concept nou Carrefour continuă, iar în spațiile eliberate au fost preluate de IKEA, Leroy Merlin, Deichman sau KIK.
Alina Stanciu - joi, 30 mai 2024, 22:10
Carrefour a renunțat la mii de metri pătraţi din spațiile fostelor Cora și a făcut loc IKEA și Leroy Merlin. Se extinde cu un format de hipermarket mai mic
Carrefour a renunțat la mii de mp de spațiu comercial din fostele magazine Cora pe care le-a cumpărat anul trecut de la concurentul Lous Delhaize, au explicat pentru Economica oficialii Supernova, companie care deține  în proprietate șase centre comerciale în care au funcționat magazine Cora, respectiv Supernova Pantelimon, Lujerului, Alexandriei, Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin.
Motivul este că retailerul francez se extinde cu formatul de ultimă generație, mai mic ca dimensiuni. 
„Carrefour va introduce în centrele noastre conceptul de ultimă generație în materie de hipermarketuri, cu care operează și în celelalte centre, care presupune o gamă de produse mai concentrată și mai bine organizată pe o suprafață de vânzare redusă. Toate magazinele (foste Cora n.red.) sunt în curs de renovare și modernizare completă pentru a crea o experiență mult mai confortabilă pentru clienți. (…) Dinferența de suprafață dintre actualele magazine Carrefour și fostele Cora este diferită de la centru la centru și variază de la o mie pana la câteva mii de mp”, au declarat oficialii Supernova.
Potrivit informațiilor anterioare oferite de companie, urmare a lucrărilor de modernizare, grupul Superova  a redeschis fostele centre comerciale Cora din București Lujerului și Constanța Brătianu sub identitatea Supernova. Centrele renovate vor fi cunoscute sub numele de Supernova București Lujerului și Supernova Constanța.

Inaugurările vor începe la Supernova București Lujerului între 6 și 9 iunie 2024, iar la Supernova Constanța-Brătianu au avut loc între 16 și 19 mai 2024.

 

Carrefour face loc IKEA și Leroy Merlin

Suprafețele rămase libere au fost deja închiriate sau urmează a fi închiriate și transformate în magazine ale unor branduri internaționale și locale care vor aduce noi concepte de shopping. Vor fi alocate spații, de asemenea, și pentru activități de divertisment.
„Am obținut deja numeroase contracte, de exemplu: Stay Fit, Dr. Max, Ikea, Tedi, Kik, Deichmann, Leroy Merlin și suntem în negocieri finale cu mulți alții”, mai spune compania.
Spre exemplu, în Supernova Constanța, IKEA a deschis la jumătatea lui mai  primul studio de planificare și comandă, un concept pe care retailerul de mobilă a început să-l folosească la scară internațională din 2019. În plus, compania analizează deschiderea unui punct de ridicare a comenzilor, tot în cadrul centrului comercial Supernova.
Studioul este amenajat pe o suprafață de 360 de mp și are o zonă de planificare, completată de una de prezentare cu soluții IKEA pentru principalelor zone ale locuinței (livinguri, bucătării, dormitoare și băi).
De asemenea, retailerul DIY Leroy Merlin, parte a grupului francez ADEO și numărul doi pe piața de bricolaj din România, după Dedeman, a închiriat de la compania austriacă Supernova două spații de retail în București Lujerului și Pantelimon, în suprafață totală de 21.000 metri pătrați.
Magazinele se vor deschide, cel mai probabil, în 2025.
„Ne așteptăm ca toate unitățile noi să se deschidă în cursul anului 2024 – cu excepția celor două magazine Leroy Merlin, care cel mai probabil vor fi finalizate la începutul anului 2025”, transmite compania austriacă potrivit căreia în Supernova Pantelimon intenționează să deschidă Leroy Merlin, Tedi, Stay Fit și „încă un concept de magazin care este în prezent în negocieri finale”.

Supernova a intrat pe piața românească în noiembrie 2020, prin preluarea centrului comercial Jupiter City din Pitești, care a fost de atunci rebranduit și complet renovat. În plus, Supernova Group a mai achiziționat șase centre comerciale în 2021, situate în București (trei locații), Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin. Aceste centre au fost ancorate anterior de hipermarketurile Cora, care sunt preluate acum de Carrefour România sub brand propriu.

Grupul austriac Supernova este o companie internațională care se concentrează pe dezvoltarea și gestionarea de proprietăți imobiliare comerciale în Austria, Slovenia, Croația, România și Slovacia. Portofoliul actual al grupului cuprinde peste 110 proprietăți cu o valoare brută de 2,2 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Naveta cu trenul în București și alte 20 de orașe mari din România. ARF a lansat marți licitație pentru mers cadențat
Naveta cu trenul în București și alte 20 de orașe mari din România. ARF a lansat marți licitație pentru mers cadențat
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că marți, 2 iulie 2024, a lansat licitația pentru „Îmbunătățirea mersului de tren prin introducerea trenurilor de mers cadențat în......
Radu Oprea, ministrul Economiei: Am iniţiat un dialog tehnic pentru a explora oportunităţile privind fabricarea amoniacului albastru
Radu Oprea, ministrul Economiei: Am iniţiat un dialog tehnic pentru a explora oportunităţile privind fabricarea amoniacului ...
Un dialog tehnic pentru a explora oportunităţile privind producerea în România a amoniacului albastru a fost iniţiat, ...
Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune
Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune
Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul său de avertizare anticoliziune ...
Wizz Air introduce  o nouă cursă între Bacău și Aeroportul Fiumicino din Roma
Wizz Air introduce o nouă cursă între Bacău și Aeroportul Fiumicino din Roma
Transportatorul aerian Wizz Air anunță că introduce o rută nouă care va conecta Bacăul de Roma Fiumicino. Această ...