Carrefour extinde programul Grădina Noastră prin parteneriate cu alte șase cooperative agricole. Acestea vor livra 35 de milioane de unități de vânzare fructe și legume pe an

Retailerul Carrefour a încheiat șase noi parteneriate cu cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării și atinge pragul de zece furnizori strategici de legume și fructe de proveniență locală. Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenți și cei asociați în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului media ajunge să depășească valoarea de 50%.
Alina Stanciu - lun, 16 oct. 2023, 13:12
Carrefour extinde programul Grădina Noastră prin parteneriate cu alte șase cooperative agricole. Acestea vor livra 35 de milioane de unități de vânzare fructe și legume pe an

Șase cooperative agricole care produc împreună peste 35 de milioane de unități de vânzare de fructe și legume pe an,  de pe o suprafață de 627 de hectare, au semnat un partaneriat cu retailerul francez Carrefour care le va prelua întreaga marfă pentru a o comercializa în magazinele proprii sub brandul „Grădina noastră”.

Retailerul a ajuns astfel la 10 astfel de parteneriate care reunesc sub umbrela Grădina Noastră un total de 240 de familii și producători mici, mijlocii și mari, la care se adaugă alte 15 parteneriate cu producători locali care nu vând însă sub acest brand.

Acest lucru permite companiei ca, în vârf de sezon, să asigure tot necesarul de legume, fructe și verdețuri  din producșia partenerilor, iar în restul anului media ajunge să depășească valoarea de 50%. De asemenea, permite o distribuție în 24-36 de ore.

„Localul a devenit standardul de excelență în materie de calitate când vine vorba de o alimentație sănătoasă, iar Carrefour este pionierul acestei direcții, fiind primul retailer care a implementat modelul de cooperativă în relația cu producătorii locali. Prin intermediul brandului umbrelă, Grădina Noastră, care unește cele zece cooperative partenere Carrefour, am dezvoltat o serie întreagă de programe cu dublu beneficiu, traduse în susținere pentru fermieri și comunitățile lor și produse proaspete, locale, pentru toți clienții noștri. Suntem mândri să purtăm această responsabilitate și vom continua să ne diversificăm portofoliul amplu de producători locali. Ne propunem să replicăm acest model de succes al cooperativelor agricole și în alte regiuni ale țării”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Unde sunt noii partener Carrefour

Creată la inițiativa Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră de la Fierbinți este formată din șase familii de agricultori specializate în cultivarea legumelor. Cooperativa, recunoscută pentru producția de varză, roșii, ardei, vinete, castraveți, dovlecei și țelină, dispune de un teren ce se întinde pe aproximativ 22 de hectare în câmp și 1 hectar în solarii. Totodată, producătorii colaborează îndeaproape cu mediul universitar și cu companiile de profil pentru cercetarea a noi hibrizi ce pot fi comercializați.

Formată din șase familii de agricultori, Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș este specializată în producția de fructe de pădure pe suprafețe extinse – 1 ha afine, 1 ha căpșune, 1,2 ha zmeură și 0,7 ha coacăze roșii. Suprafețele de teren ale cooperativei sunt situate în depresiunea Beiușului.

Specializată în producția de struguri de masă și fructe, Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov este alcătuită din cinci familii care se ocupă, zi de zi, cu îngrijirea celor 57 ha de struguri și 7 ha de cireșe, caise și nectarine, cu o creștere exponențială de la un an la altul.

Suprafața totală de teren a cooperativei situată în depresiunea Târgu Secuiesc depășește 89 ha de care au grijă 5 familii. Anual, cooperativa livrează între 500-800 de tone de cartofi pentru magazinele Carrefour.

La Huși ,aproximativ 30 ha de vie de struguri de masă, 1 ha de cireși și 1 ha de pruni sunt atent îngrijite de cele 2 familii înrolate în Cooperativa agricolă de la Huși.

Alcătuită în prezent din șapte familii, Cooperativa agricolă din Voinești este specializată în pomicultură. Deţine o suprafaţă de teren de aproximativ 78 ha, destinate culturilor de mere (50 ha), cireșe (9 ha), prune (10 ha) și pere (9 ha).

Programul Grădina Noastră a fost creat de Carrefour în urmă ci șase ani și constă în parteneriate cu producători locali cu scopul ca aceștia să poată livra în magazine în maximum 24 de ore de la momentul recoltării.

De atunci, Carrefour susține mai bine de 1.300 de fermieri la nivel național, dintre care 600 sunt producători ultra locali, oferind soluții de eficientizare a procesului de producție, transport și vizibilitate la raft.

Carrefour România operează peste 410 de magazine prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

 

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...