Carrefour România a numit un fost avocat în poziția de CEO. Julien Munch se întoarce în Franța

După trei ani de mandat în România, Julien Munch este numit Chief Operating Officer în Carrefour Franța, începând cu ianuarie 2024. Pe perioada de tranziție, Laurent Vallée, Secretarul General al Grupului Carrefour și CEO pentru regiunea de Nord a Europei, va asigura interimatul pentru România. Între 2008 și 2010, Laurent Vallée a fost avocat la cabinetul de avocatură Clifford Chance, înainte de a fi numit director pentru afaceri civile la Ministerul Justiției în aprilie 2010.
Alina Stanciu - lun, 11 dec. 2023, 18:29
Carrefour România a numit un fost avocat în poziția de CEO. Julien Munch se întoarce în Franța

Grupul de retail francez Carrefour a făcut o serie de numiri strategice la nivel european, o parte dintre ele vizând România. Astfel, CEO-ul Carrefour România, Julien Munch(foto), a fost  numit Chief Operating Officer în Carrefour Franța, poziție pe care o va ocupa începând cu ianuarie 2024. În locul său, pentru o perioadă de tranziție, va veni Laurent Vallée, Secretarul General al Grupului Carrefour și CEO pentru regiunea de Nord a Europei.

„În primul rând, aș dori să mulțumesc Grupului pentru încrederea acordată! Știu că plecarea din această țară frumoasă care este România va avea un impact profund asupra mea. După trei ani intenși, mii de kilometri pe care i-am străbătut de-a lungul și de-a latul țării și foarte multe momente de neuitat, petrecute alături de colegi, parteneri și clienți, cu siguranță voi lăsa o parte din mine aici. Le mulțumesc tuturor celor peste 17 000 de colegi pentru tot ceea ce am realizat împreună în beneficiul clienților noștri, în tot acest timp. Am descoperit oameni talentați, dedicați și extrem de profesioniști. Și am descoperit 41 de județe, o capitală și o țară de care românii se pot mândri”, a declarat Julien Munch.

Laurent Vallée este absolvent al ESSEC Business School, al Institutului de Studii Politice din Paris și al ENA, școala națională de administrație din Franța.

Și-a început cariera la Conseil d’État, Curtea Supremă administrativă a Franței, unde a ocupat în special funcția de comisar guvernamental și consilier constituțional al secretarului general al guvernului. Între 2008 și 2010, Laurent Vallée a fost avocat la cabinetul de avocatură Clifford Chance, înainte de a fi numit director pentru afaceri civile la Ministerul Justiției în aprilie 2010. Apoi, între 2013 și 2015, a fost secretar general al Grupului Canal+. Din martie 2015, este secretar general al Conseil Constitutionnel, consiliul constituțional al Franței.

La 30 august 2017, Laurent Vallée s-a alăturat echipei de conducere executivă în calitate de secretar general al grupului Carrefour. El are, de asemenea, responsabilitatea CPI („Carrefour International Partnerships”).

La 4 iulie 2022, el a fost numit CEO al Europei de Nord.

În prezent, Carrefour România operează aproape 450 de magazine la nivelul întregii țări, odată cu integrarea formatelor Cora pe care le-a preluat de la Louis Delhaize.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 430 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România.

În 2022, Carrefour România a plătit peste 681 milioane de lei în taxe  la bugetul de stat. Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit în proporție de peste 93% din România, iar acum retailerul continuă să își extindă rețeaua de producători locali și ultra-locali, care însumează peste 1.300 de parteneriate, pentru furnizarea de produse proaspete.

Carrefour România operează în România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche SA.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...