Aceste desfiinţări de posturi vizează raioanele de bijuterii, care vor dispărea din hypermarket-uri, anumite posturi de manager, benzinăriile care vor fi automatizate şi unele posturi care au legătură cu gestiunea fluxurilor financiare în magazine, a precizat Michel Engels, reprezentat al sindicatului Force Ouvriere. Acesta a adăugat că sindicatele Force Ouvriere, CFDT şi CFE-CGC, vor demara negocieri cu conducerea companiei pentru a obţine cele mai bune compensaţii pentru salariaţii afectaţi.
„Este o lovitură dură…dincolo de eliminările de efective se pune sub semnul întrebării viitorul modelului de hypermarket”, a spus reprezentantul sindical.
Anterior Carrefour a confirmat că poartă discuţii cu privire la un acord colectiv, însă compania nu a precizat nicio cifră cu privire la posibilele locuri de muncă ce ar putea fi afectate.
Pentru a relansa vânzările la hypermarket-urile din Franţa, unde Carrefour are 60.000 de angajaţi, grupul francez a decis să accelereze reducerea spaţiilor non-alimentare şi să elimine anumite raioane precum cele de bijuterie.
Carrefour este în mijlocul unui plan cincinal lansat în urmă cu un an în ideea de a reduce costurile, a creşte investiţiile în E-commerce şi a căuta un parteneriat în China, totul pentru a-şi majora profiturile şi a răspunde la concurenţa crescută venită din partea retailerului online Amazon.
În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ şi 15 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerţ online.