Casele de discuri care au făcut cei mai mulţi bani în 2021: Universal Music, Cat Music, Schubert Music Publishing şi Roton

Universal Music Romania, Cat Music şi Schubert Music Publishing sunt firmele care operează casele de discuri care au avut cele mai mari afaceri în anul 2021, arată o statistică Economica.net făcută pe baza datelor obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Ion Dobreanu - vin, 30 dec. 2022, 21:34
Casele de discuri care au făcut cei mai mulţi bani în 2021: Universal Music, Cat Music, Schubert Music Publishing şi Roton

În topul primelor zece case de discuri care au avut cele mai mari afaceri în anul 2021 sunt trei firme deţinute direct sau indirect de grupul Universal Music, lider în industria muzicală internaţională: Universal Music Romania, Mediapro Music Entertainment şi Universal Music Publishing Romania, arată o statistică realizată de Economica.net cu datele obţinute de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), din bilanţurile societăţilor şi din portalul Termene.

Universal Music Romania – cele mai mari mari afaceri dintre firmele care operează case de discuri în România, peste 36 de milioane de lei.

Universal Music Romania e deţinută de Universal International Music din Olanda, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul Termene.
Universal Music Romania a avut o cifră de afaceri netă de 36,2 milioane de lei în anul 2021, cu peste 22% mai mare decât în anul 2020. Firma a avut un profit net de 2,8 milioane de lei, cu peste 25% mai mare decât în anul 2020. Universal Music Romania a lucrat cu un număr mediu de 28 de salariaţi în anul 2021, cu un angajat în plus faţă de anul 2020, arată bilanţurile firmei comparate de Economica.net.

Cat Music – poziţia a doua în top, cu peste 35 de milioane de lei afaceri în 2021.

Cat Music e deţinută în mod egal de Sorin Golea şi de Dan Gheorghe Popi, conform datelor ONRC, puse la dispoziţia Economica.net de portalul Termene.

Cat Music a avut o cifră afaceri netă de 35,93 de milioane de lei în anul 2021, cu aproape 29% mai mare decât în anul 2020. Firma a avut un profit net de 2,94 de milioane de lei, de peste cinci ori mai mare decât în anul 2020, arată analiza Economica.net pe baza bilanţurilor firmei.
Cat Music a lucrat cu un număr mediu de 32 de salariaţi în anul 2021, cu opt oameni în plus faţă de anul 2020.

Schubert Music Publishing, locul al treilea, cu afaceri de peste 17 milioane de lei în 2021.

Jumătate din firmă e deţinută de Schubert Music Europe din Austria, iar restul e deţinută în mod egal de asociaţii Dan Cristian Muraru, Radu Cătălin Muraru şi Bogdan Maxim, potrivit datelor puse la dispoziţia Economica.net de portalul Termene.

Schubert Music Publishing a avut o cifră de afaceri netă de 17,07 milioane de lei în anul 2021, cu aproape 9% mai mare decât în anul 2020. Firma a avut un profit net de 1,28 de milioane de lei, cu peste 12% mai mic decât în anul 2020. Firma a lucrat cu un număr mediu de trei salariaţi în anul 2021, faţă de 4 salariaţi – în 2020.

Sursă foto: https://umusic.ro/muzica-noua/

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...